Basel eller Genève i 2025!

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU

Den sveitsiske kringkasteren SRG bekrefter at en av disse byene vil arrangere Eurovision Song Contest neste år.

Alle interesserte vertsbyer hadde frist til juni for å sende inn sine bud for Eurovision 2025.

Vurderingen av de innkomne budene har vært kriterier som arenakonsept, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellkapasitet, sikkerhet- og renovasjons-konsepter, investering, erfaring med arrangementer, samt støtte og motivasjon fra byen som helhet, i tillegg til mange andre faktorer.

Budene som ble sendt inn av Basel, Genève, Zürich og Bern/Biel har blitt nøye gjennomgått av en arbeidsgruppe i Eurovision Song Contests kjerneteam i løpet av de siste ukene.

Mulige arenaer

I nærheten av Basel finner vi St. Jakobshalle i tilknytning til St. Jakob park. Dette er en gammel konsert- og sports-arena som ble renovert i forbindelse med at Østerrike og Sveits arrangerte UEFA Euro 2008, og St. Jakobhalle har nå har en kapasitet på 12.400 tilskuere.

I Genève finnes det to alternativer. Det ene er den gamle ishockeyhallen Patinoire des Vernets. Den har blitt renovert flere ganger siden den åpnet i 1958. Senest i 2009 ble den oppgradert og arenaen har nå en kapasitet på 7200, noe som er ganske lite og arenaen er derfor et ganske usannsynlig alternativ for Eurovision Song Contest.

Det andre, og kanskje mer sannsynlige alternativet i Genève, er Geneva Arena. Den åpnet i 1995 og har en kapasitet på 9500 tilskuere. Arenaen er tilknyttet Palexpo konferansesenter. Palexpo har hele syv haller og dermed stor kapasitet til å huse både pressesenter, delegasjonsboble, og alt annet en produksjon på størrelse med Eurovision krever.

Den endelige avgjørelsen om hvilken by som får Eurovision 2025 tas i slutten av august.

Kilde: Eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler