Mitt beste ESC Norge-minne – Magnus Bredesen Berg

I forbindelse med at ESC Norge fyller 15 år i år, vil vi de neste ukene presentere alle i Team ESC Norge, slik at dere kan bli litt bedre kjent med oss. Hvordan ble alle sammen entusiastiske fans, hvilke land gjør oss litt ekstra varme om hjertet og ikke minst, hva er det beste minnet fra tiden i ESC Norge?

I dag har turen kommet til Magnus Bredesen Berg. Magnus ble med i ESC Norge i 2021, og i år gjorde han en formidabel jobb med å samle vurderingene av årets låter.

Bytta ut Putti Plutti Pott!

– Min mor har alltid fulgt med på Eurovision, og da jeg fant en kassett med låtene fra 1989 ble Putti Plutti Pott byttet ut med Eurovision, uten at jeg egentlig visste noe om konkurransen. Spesielt Frankrike og Israel ble lyttet til, spolt tilbake og hørt igjen og igjen. 1989 er fremdeles mitt favoritt-år i Eurovision. Fast benket ved skjermen har jeg derimot vært siden 1999, da Stig van Eijk vant MGP. 

Cup er moro!

– Selv om jeg stortrives i ESC Norge, tror jeg at mitt beste minne må stamme fra før jeg selv ble medlem av teamet. Det var utrolig moro å følge med da ESC cupen ble avholdt. Det gav meg muligheten til å finne frem til gamle skatter fra Eurovisionhistorien. Ellers synes jeg det er utrolig gøy å få lov til å mene litt om låtene, så det å skrive vurderinger har en høy stjerne hos meg.

Favoritter

Magnus har alltid hatt en forkjærlighet for låtene fra Portugal og Israel. I tillegg kommer ofte Armenia og Italia høyt på listene hans. 

Når det kommer til favorittlåt, mener han at det ikke får an å bare velge én. Det er det altfor mange bra låter til. Derfor kommer han med en liten bukett av favorittlåter han hører på til ulike anledninger:

  • Favorittvinner: «Ne partez pas sans moi» med Celine Dion
  • Favorittbidrag fra Norge: «For vår jord» med Karoline Krüger
  • Beste vokal: «Rapsodia» med Mia Martini 
  • Koseligste låt: «Como tudo começou» med Rui Bandeira
  • Låter jeg får motivasjon av: «Bandido» med Azúcar Moreno eller «Jan-Jan» av Inga & Anush
  • Når jeg trenger en pep-up: «Marija Magdalena» med Doris Dragović eller «Yom Huledet» med Eden
  • Beste treningslåt: «Shum» med Go_A

Alle trenger vi litt ekstra pep i hverdagen, derfor får dere en dose her:

Følg med de neste ukene for flere presentasjoner! Neste i rekken er Kristian Sognli.
Del:
Relaterte artikler