Mitt beste ESC Norge-minne – Marie Sophie Hellevang-Jensen

I forbindelse med at ESC Norge fyller 15 år i år, vil vi de neste ukene presentere alle i Team ESC Norge, slik at dere kan bli litt bedre kjent med oss. Hvordan ble alle sammen entusiastiske fans, hvilke land gjør oss litt ekstra varme om hjertet og ikke minst, hva er det beste minnet fra tiden i ESC Norge?

I dag har turen kommet til Marie Sophie Hellevang-Jensen. Marie er nyeste tilskuddet til Team ESC Norge. Hun ble med i mars i år.

Pangstart!

– Jeg har likt Eurovision så lenge jeg kan huske, og har fulgt med på det hvert år. Mitt første minne er fra jeg var 7 år gammel og Pappa tok opptak av Dana International med «Diva» i 1998 på en VHS-kassett. Jeg så den om og om igjen.

– Overgangen fra å kun følge med på TV-sendingene til å dykke dypt ned i konseptet og bli blodfan skjedde våren 2009. Det året hadde jeg fått en ny venninne på videregående som introduserte meg for årets bidrag før finalene (noe jeg ikke visste var mulig), og vi satt i alle pausene på skolen og lyttet på låtene, så videoene og diskuterte dem. Og Norge vant! Det ble en pangstart på livet som Eurovision-entusiast! Året etter dro hun og jeg sammen til finalen i Telenor Arena og fikk et minne for livet.

Privilegium!

– I løpet av de fire lange månedene jeg har vært med, er det definitivt panel-sendingene som har vært gøyest. Å få diskutere låtene med andre som er like stor fan som meg selv er et stort privilegium! I mange år har jeg følt meg alene om mitt engasjement, og endelig har jeg noen å dele det med.

Favoritter

Marie er ekstremt svak for det sør-slaviske språket og musikken fra Balkan. Serbia var lenge et favorittland og hun elsker musikken til den serbiske artisten og komponisten Željko Joksimovic som har deltatt i Eurovision flere ganger. De siste par årene har hun vært en forkjemper for Latvia og Marie er stor fan av den spanske Benidorm Fest, selv om hun ikke alltid er enig med spanjolene om vinneren.

Å hente frem bare én favorittlåt fra Eurovision synes hun er like vanskelig hver gang. Det er så mye gull å velge i! Marie skulle gjerne valgt en fra hver sjanger hun liker, eller en fra hvert år. Men som nevnt tidligere, er hun svak for Balkan og særlig balkanballader, og da ender hun opp med en nydelig en fra Serbia i 2012; Željko Joksimovic med Nije Ljubav Stvar. Denne er blant hennes topp 5 gjennom tidene. Låten gir henne frysninger hver gang hun hører den og fremføringen fra Baku gjør Marie lykkelig.

Følg med for de siste presentasjonene! Neste i rekken er Heidi Aarsheim.
Del:
Relaterte artikler