Hvorfor kom Sverige på 9.plass?

Foto: Sarah Louise Bennett - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

At våre svenske venner blir beste nordiske land i ESC har snart nesten blitt regelen enn unntaket, men i år var de faktisk ikke spådd å få den æren, men to unge kjekke karen fra norske Trofors beviste at er det noen som kan sine saker så er det svensker selv med pass fra et annet land.

At en norsk duo skulle representere arrangørlandet skapte noen sure miner hos noen, jeg følte bare stolthet over dette faktum og hvis det er noen man bør være sure på så er det NRK som neppe kunne ha stilt opp med samme opplegg på scenen skulle Marcus og Martinus sunget samme sang for Norge i årets konkurranse.

Gutta selv var litt snurt over litt mager poengfangst fra hjemlandet, men det var fra sine egne de fikk mest poeng totalt da og ikke overraskende så har vårt naboland som vanlig et godt grep på juryene som gav dem over 70% av alle poengene de fikk, dog litt underlig at en slik låt ikke fenget mer hos publikum spør dere meg.

For det vi fikk se var et megabra show som passet perfekt til låten og gutta har en stemmeprakt som passer til slike låter så slik sett burde det kanskje gått bedre hos publikum, det kan kanskje være at det at de selv trakk startnummer 1 i finalen ble en litt større ulempe poengsankemessig enn man kunne forutse.

Jeg vil nesten si at det største problemet med hele fremføringen er at det er så perfekt at man tror det er en musikk-video og ikke en fremføring på en scene, men jeg føler samtidig at gutta får frem den sjarmen de har selv om det til tider er litt mørkt og utilgjengelig på scenen, uansett så får man håpe at de to gutta tar til vett og stiller for sitt eget hjemland neste gang.

Våre svenske venner derimot vil nok ha det samme store opplegget når det gjelder nasjonal finale og stille med en låt i Sveits neste år som ganske sikker blir tippet høyt opp, historien gjentar seg ofte for dette landet.

Del:
Relaterte artikler