Hvorfor kom Armenia på 8.plass?

Foto: Sarah Louise Bennett - EBU

Dette er et blogg-innlegg og representere kun skribent Morten Thomassens egne synspunkter.

Det er alltid kjekt med ting som skjer for første gang og for våre armenske venner i gruppen Ladaniva så var de første armenske bidrag på kun armensk som kom seg til finalen og når de kom seg dit tok de faktisk dette landets topp-10-plassering nummer 8 og det igjen betyr at dette landet har 50% av sine innsendte bidrag inne på topp-10, absolutt noe å skryte av.

At dette landets største ESC-hit er den låten som gjorde det dårligst i finalen viser at det ikke alltid er plasseringen som teller for videre suksess, dog så var dette andre gang de stilte med en duett og begge gangene har de endte på en fin plassering.

I sin semifinale endte Jaklin og Louis som de heter på en flott tredjeplass så det er tydelig at publikum likte det de hørte og så, i finalen er det litt overraskende derfor at de fikk mest poeng fra juryene, nemlig 101 poeng mens folket mente de fortjente 82 poeng, med andre ord ikke så veldig uenighet mellom de to jurygruppene.

Det armenske bidraget vil man kanskje putte i båsen verdensmusikk, en type musikk som henter sine impulser fra flere steder i verden og dermed burde ha mulighet til å hanke inn poeng fra mange kanter og det gjorde det vel også da og det vi fikk se på scenen var akkurat så festlig som låten deres er.

Her er det fullt fokus inn i kamera nesten hele tiden og dermed selger de seg til det publikummet som ser på og kanskje ikke like mye til de som er si salen, det synges bra og de klarer å holde oppe energien i låten i det som skjer på scenen selv om det etter min smak blir en smule rotete til tider da.

Men, med en sjarmerende fremføring kan man komme meget langt og denne gangen og denne gangen rimelig langt opp på resultatlisten og nok en gang får neste års armenske artist litt store sko å fylle, men de er flinke på det så det får de nok til igjen da.

Del:
Relaterte artikler