Saken henlegges

Foto: Corinne Cumming / Eurovision.tv

Etterforskningen mot årets Nederlandske artist, Joost Klein, henlegges.

Dette melder flere nyhetskanaler, blant annet svenske Aftonbladet og VG.

I en pressemelding fra svensk påtalemyndighet meldes det at etterforskningen så langt har kunnet vise at Joost Klein gjorde en bevegelse som skal ha truffet kameraet kvinnen holdt i. Påtalemyndighetene skriver at hendelsesforløpet skal ha gått raskt, og at det har blitt oppfattet ulikt av vitnene som er avhørt.

– «Jeg har i dag lagt vekk etterforskningen da jeg ikke kan bevise at handlingen har vært egnet til å fremkalle alvorlig frykt eller at mannen har hatt noen slik hensikt», sier sjefsaktor Fredrik Jönsson.

Diskvalifikasjon

Den nevnte saken skjedde torsdag 9. mai, og hendelsen gjorde at EBU valgte å diskvalifisere Joost Klein og Nederland fra finalen lørdag 11. mai. Dette skapte stor ståhei, og den nederlandske kringkasteren Avrotros mente straffen var for hard.

– «Vi står for god oppførsel, la det ikke være tvil om det, men vi synes at straffen ikke er rettferdig med tanke på hendelsen. Vi er veldig skuffet og trist for de millionene av fans som var spent for i kveld. Hva Joost gjorde for Nederland og Europa burde ikke ha endt på denne måten», skrev Avrotros i en uttalelse.

Hva skjer nå, Nederland?

Nederland har fortsatt ikke bekreftet eller avkreftet deltagelse i Eurovision 2025. I lys av dagens nyhet, skal man ikke se bort fra at det vil komme en uttalelse fra Avrotros eller Joost Klein selv.

Følg med her på ESC Norge for nyheter om nederlandsk deltagelse og andre nyheter fra Eurovision-universet.

Del:
Relaterte artikler