Her arrangeres Melodifestivalen 2025

Foto: SVT

Da er det klart hvilke byer som får æren av å være vertskap for Melodifestivalen i 2025. Neste års vertsbyer blir Luleå, Göteborg, Västerås, Malmö, Jönköping og Stockholm.

Delfinale 1 går av stabelen i Luleå lørdag 1. februar. Arenaen er Coop Norrbotten Arena. Coop Norrbotten Arena er en innendørs sportsarena med en kapasitet på ca. 6.000 og det er hjemmearenaen til Luleå HF ishockeylag.

Delfinale 2 blir avholdt i Göteborg lørdag 8. februar. Arenaen er som vanlig Scandinavium. Scandinavium er en innendørsarena som blir brukt både til sport og konserter. Den har en kapasitet på ca. 14.000.

Delfinale 3 finner sted i Västerås lørdag 15. februar. Arenaen er ABB Arena. ABB Arena består av to store innendørs arenaer. Mello vil innta ABB Arena Syd som har en kapasitet på ca. 5000.

Delfinale 4 returnerer til Malmö lørdag 22. februar. Arenaen er Malmö Arena. Malmö Arena ble sist brukt under Eurovision 2024, og har en kapasitet på ca. 12.500.

Delfinale 5 avholdes i Jönköping lørdag 1. mars. Arenaen er Husqvarna Garden. Husqvarna Garden er en innendørs ishockey- og håndballbane med en kapasitet på ca. 7000.

Finalen går av stabelen i Stockholm lørdag 8. mars. Arenaen er som tidligere år, Strawberry Arena, tidligere Friends Arena. Her er det en kapasitet på ca. 27.000.

Innsendte bidrag

Fristen for å sende inn bidrag til Melodifestivalen 2025 gikk ut i slutten av forrige uke, og tallene viser at det fortsatt er stor interesse for å delta i Mello. Hele 2794 bidrag hadde blitt lastet opp før fristen gikk ut.

Nå er det opp til en jury og SVT å plukke ut de 30 låtene som skal være med å konkurrere om å få representere Sverige i Eurovision Song Contest 2025 i Basel i Sveits.

Følg med her på ESC Norge for flere nyheter om Melodifestivalen 2025.

Del:
Relaterte artikler