EBU går for et ganske normalt Eurovision i mai

Foto: CLEVER ° FRANKE

Dette må kunne sies å være gode nyheter. I dag har EBU på eurovision.tv gått ut med siste nytt om planene for Eurovision i mai. Finalen skal etter planen arrangeres i Rotterdam 22. mai. Nå har EBU nok en gang bekreftet at de går for en fysisk konkurranse, hvor artistene opptrer fra scenen.

Ved hjelp av testing, fem dagers karantene for alle som kommer til byen og andre strenge smitteregler regner EBU med å kunne arrangere et trygt, fysisk Eurovision i mai.

Artistene og deres delegasjoner må holde seg på hotellet, unntatt i den tida de er på scenen og har prøver. Det blir altså ingen, eller i alle fall veldig lite sosialt, rundt selve konkurransen.

Avgjørelsen av hvor mange publikummere som kan være tilstede vil bli tatt senere.

Det er satt en grense på 500 journalister, mens ytterligere 1000 skal kunne dekke konkurransen fra et online mediesenter. Presse, artister, teknisk personale og alle rundt arenaen vil bli testet jevnlig.

Dersom smittesituasjonen endrer seg, kan hele arrangementet nedskaleres.

Er det noen land som ikke kan reise nedover fordi de henger etter med vaksineringen, så kan de opptre med sin live on tape-innspilling av bidraget. Slik TIX gjorde med sin «Fallen Angel» mandagen etter den norske finalen.

Så får vi alle håpe at Norge får fart på vaksineringen, så TIX kommer seg til Rotterdam og får vist fram låta «Fallen Angel» og det forbedrede sceneshowet. Og at vi kommer oss fra semifinalen til finalen og gjør det bra der.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien