Prøvedag 7 i Malmø

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU - eurovision.tv

I dag var det nest siste dag med prøver før semifinalene av årets Eurovision Song Contest. I dag har San Marino, Georgia, Belgia, Estland, Israel, Norge og Nederland hatt sine andre prøver.

I år, som i fjor, er de første prøvene lukket for fans og presse, slik at artistene får muligheten til å øve i ro uten så mye press fra omverdenen. Istedenfor å vise prøvene i sin helhet vil det legges ut korte klipp med TV-bildene på YouTube utover kvelden (se nederst i artikkelen), samt noen bilder på eurovision.tv.

10:30: MEGARA fra San Marino med 11:11

Fra bildene av San Marinos andre prøver ser vi ser vi fortsatt mye av det samme som ved første prøve. Det er et fargerikt show i sterke og varme rosa farger. Vokalisten Kenzy starter liggende og sittende på scenen, og det er mye rosa, hvit og sort grafikk på LED skjermene i gulv og veggen bak. Som ved mange andre sceneshow har også San Marino en sirkel som del av scenografien, San Marinos sirkel er en diger klokke. Det kan også se ut som det står noen små figurer på scenen. Vi får også se mer av animasjonsfigurene på LED skjermene.

10:55: Nutsa Buzaladze fra Georgia med Firefighter

Bildene fra andre prøver for Georgia viser mye likt fra første prøve. Kostymet er det samme. Vi ser flere bilder av Nutsa sammen med danserne, og vi får se både flammer på LED skjermer og kraftig pyro effekter. I det 30 sekunders lange rehearsal klippet ser vi Nutsa byr på heftig dans i både armene på sine dansere og på gulvet, ikke helt ulikt danseshowet Israel bød på i fjor. Rundt henne på scenen står flammene høyt. 

11:20: Mustii fra Belgia med Before The Party’s Over

Det ser ikke ut som det er gjort store forandringer på Belgias nummer ut ifra bildene fra første til andre prøve. Ut i fra bildene av Mustii å dømme vitner det til at han vil gi en opptreden med mye kraft. Både røykmaskin og vindmaskin blir godt brukt, så Mustii står i fare for å bli skjorteløs mot slutten av opptredenen sin. Det kan også se ut som det vil bli pyro i form av gullregn. 

11:45: 5MIINUST x Puuluup fra Estland med (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi

Karene fra Estland stiller i samme kostymer fra første prøver. Vi kan se at kubene og LED skjermene vil lyse opp i både grønt, lilla og gul-oransje farger. LED skjermen vil også vise klipp av karene, som gir en effekt slik at det ser ut som de er mange flere enn seks deltakere på scenen. Estland byr på et energisk nummer med dans som seere av Eesti Laul vil kjenne igjen. 

12:10: Eden Golan fra Israel med Hurricane

Eden Nolan og hennes dansere stiller i samme kostyme som ved den første prøven. Vi får se flere bilder av hvordan Eden og danserne interagerer med sirkel rekvisitten. Eden er aktivt med danserne, og blir både løftet opp av dem og hun blir dratt i av danserne. Det kan se ut som store deler av showet vil benytte seg av røykmaskin. 

13:4: Gåte fra Norge med Ulveham

Gåtes andre prøve viser som ved første prøve at sceneshowet er gjenkjenbart fra Melodi Grand Prix, men har fått et løft på Eurovision scenen i Malmø med blant annet bruk av LED skjermene. Gåte ser ut til å være i veldig god form og i god rute før semifinalen til torsdag, da bildene og det 30 sekunders lange rehearsal klippet viser energi og tilstedeværelse fra alle i bandet. Videoklippet viser Gunnhild som snurrer rundt, men vi som kjenner godt til opptredenen fra Melodi Grand Prix vet at Gåte sparer på å vise frem de største høydepunktene i låta og showet. 

14:05: Joost Klein fra Nederland med Europapa

Joost Klein fra Nederland er sist ut i årets andre semifinale. Bildene fra andre prøve viser en variert bruk av LED skjermen i bakgrunnen med både tekst og et bilde av en tom askjett med en gaffel på. Danserne han har med seg på scenen ser ut til å være spretne, og den store blå «EU» fuglen ser ut til å være i god form. 

Joost Klein valgte å vise oss den emosjonelle avslutningen av låta som sine 30 sekunder i rehearsal klippet, noe som kanskje kan fortelle oss at han sparer på mye morsomt sprell som vi må vente til å få sett i semifinalen. 

I år legges det ikke ut egne YouTube videoer fra hvert lands prøver på Eurovision Song Contest sin offisielle YouTube kanal. I stedet legges det ut «Rehearsal Roundup» videoer, altså en oppsummering av prøvene i flere deler med klipp fra andre prøvedag. Vi får se 30 sekunder av hvordan TV bildene kommer til å se ut.

Bildegalleri fra prøvedag 7:

I morgen gjenstår de aller siste prøvene for i år, da skal Storbritannia, Tyskland, Sverige, Frankrike, Spania og Italia ha sine andre prøver. Prøvene i morgen starter kl. 13:10.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien