ODDSEN: Vil Norge gå videre til finalen?

Foto: Corinne Cumming / Eurovision.tv

Eurovision-måneden har endelig startet, og prøvene er i full gang. Fansen sitter spent, og nå om dagen skjer det endringer på oddsen. Vi ønsker å ta deg med på hvordan ståa ser ut nå. 

Eurovisionworld har en oppdatert odds, og nå skal vi dypdykke i oddsen for semifinale 1 og 2, og ikke minst se hvem som er favorittene i årets felt.

Se vår artikkel om semifinale 1 her

Semifinale 2:

I den andre semifinalen som vil gå av stabelen torsdag 9. mai, så er det 16 land som skal ut i ilden. 10 av disse skal videre til finalen. Dette er landene som skal konkurrere om disse plassene; Albania, Armenia, Belgia, Danmark, Estland, Georgia, Hellas, Israel, Latvia, Nederland, Norge, Malta, San Marino, Sveits, Tsjekkia og Østerrike.

Det er vel kanskje denne semifinalen det er mest spenning rundt for oss, da Gåte skal konkurrere om å kvalifisere seg til finalen.

I følge oddsen pr nå så er det disse ti landene som ligger best an til å gå videre til finalen den 11. mai; Nederland, Sveits, Hellas, Israel, Armenia, Norge, Belgia, Georgia, Østerrike og Estland. Oddsen tror derfor at Danmark, Albania, Latvia, San Marino, Tsjekkia og Malta vil ryke ut i semifinale 2, og må se finalen fra sidelinjen.

Nederland og Sveits topper listen med å ha størst sjanse til å kvalifisere seg med 93% sjanse hver, Hellas ligger på en tredjeplass med 88% sjanse. Israel, Armenia og Norge har like stor sjanse i følge oddsen med henholdsvis 86% sjanse til å kvalifisere seg til den store finalen. Belgia (77%), Georgia (77%) , Østerrike (74%) og Estland (72%) ligger på de fire siste sikre plassene med 77% til 72%.

Danmark er landet som oddsen tror kan kjempe mest om en plass med 40% sjanse til å gå videre. Albania ligger rett etter med 37% sjanse. Tsjekkia og Malta ligger nederst på lista med 20% og 19% sjanse til å gå videre.

Det ser derfor ut at oddsen er enda mer sikre i denne semifinalen på hvilke 10 bidrag som vil gå videre, enn i semifinale 1.

Hele bildet:

Årets favoritt i år på oddsen så langt er fortsatt Kroatia, Sveits og Ukraina. Kroatia har i løpet av de to siste dagene økt sitt forsprang med 1%, og ligger nå på en 24% sjanse til å vinne årets Eurovision. Sveits har tapt to prosenter og har nå gått ned til 16% sjanse. Ukraina nærmer seg 2. plassen nå og ligger bare 1 prosent bak på 15%, som er opp en prosent siden sist. Italia ligger på en 4 plass med 12% , og Nederland ligger på en femteplass med 7%.

Norge ligger på en 11. plass. Et land som er verdt å merke seg er Irland som har klatret de siste ukene. I løpet av de siste ukene har de klatret fra en 16. plass til en 7. plass på oddsen til å vinne hele Eurovision.

Helt nederst ser vi Moldova, Portugal og Malta ligge i årets felt. Noe som betyr at Portugal har falt ned til bunnen de siste dagene.

Så slik det ser ut nå så tror oddsen at Gåte vil gå videre til finalen i Malmø. Vi kommer til å komme med flere oppdateringer da mye kan endre seg den neste uka. Hvilke 10 tror du går videre fra semifinale 2?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien