ODDSEN: Disse 10 tror oddsen går videre til finalen!

Foto: Corinne Cumming / eurovision.tv

Eurovision-måneden har endelig startet, og prøvene er i full gang. Fansen sitter spent, og nå om dagen skjer det endringer på oddsen. Vi ønsker å ta deg med på hvordan ståa ser ut nå.

Eurovisionworld har en oppdatert odds, og nå skal vi dypdykke i oddsen for semifinale 1 og 2, og ikke minst se hvem som er favorittene i årets felt.

Semifinale 1: 

I den aller første semifinalen som vil gå av stabelen tirsdag 7. mai, så er det 15 land som skal ut i ilden. 10 av disse skal videre til finalen. Dette er landene som skal konkurrere om disse plassene; Aserbadsjan, Australia, Finland, Irland, Island, Kroatia, Kypros, Litauen, Luxembourg, Moldova, Polen, Portugal, Serbia, Slovenia og Ukraina.

I følge oddsen nå så er det disse ti som ligger best an å gå videre til finalen den 11. mai; Kroatia, Ukraina, Litauen, Finland, Luxembourg, Irland, Kypros, Polen, Portugal og Serbia. Australia, Slovenia, Aserbadsjan, Moldova og Island er de landene oddsen tror ikke får bli med til finalen.

Kroatia, Ukraina og Litauen topper lista med 96 % og 95 % sjanse til å gå videre, mens Portugal og Serbia tar i følge oddsen de to siste plassene med en 68 % og 67 % sjanse. Australia er den oddsen tror kan kjempe mest om en plass med 57 % sjanse til å gå videre. Moldova og Island ligger nederst på lista med henholdsvis 18 % og 11 % sjanse til å gå videre.

Hele bildet:

Årets favoritt i år på oddsen så langt er Kroatia, Sveits, Ukraina og Nederland. Kroatia har tatt over ledelsen på oddsen igjen i dag med 23 % sjanse til å vinne årets Eurovision, mens Sveits har mistet ledelsen og står nå på å ha en 18 % sjanse til å vinne. Ukraina har steget til en tredjeplass nå og står med 14 % sjanse å vinne. Italia og Nederland følger så etter med 11 % og 8 % sjanse.

Norge har også i dag klatret enn plass, og ligger nå på en 10. plass.

Helt nederst ser vi San Marino, Moldova og Malta ligge i årets felt.

Vi kommer til å komme med flere oppdateringer da mye kan endre seg den neste uka med prøver. Hvilke 10 tror du går videre fra semifinale 1?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien