6. prøvedag i Malmø – del 2

Foto: Sarah Louise Bennett / EBU - eurovision.tv

I dag har de 9 første landene fra semifinale 2 sine andre prøver, mens de 5 store, altså Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Spania og Italia, samt vertsnasjonen Sverige, har sine første prøver. 

I dag kommer oppsummeringsartiklene i to deler, klikk her for første del, første del oppsummerte den andre prøven til de 9 første landene fra semifinale 2, altså Malta, Albania, Hellas, Sveits, Tsjekkia, Østerrike, Danmark, Armenia og Latvia. I denne delen av dagens oppsummeringer fikk vi se bilder og TikTok klipp fra de 5 store + Sveriges første prøver.

I år, som i fjor, er de første prøvene lukket for fans og presse, slik at artistene får muligheten til å øve i ro uten så mye press fra omverdenen. Istedenfor å vise prøvene i sin helhet vil det legges ut korte klipp på Tiktok utover kvelden, samt noen bilder på eurovision.tv.

15:40: Olly Alexander fra Storbritannia med Dizzy

Olly Alexander er kledd i en hvit singlet som ser slitt ut og røde bukser som ser ut til å ha detaljer som snøring og paljetter. Han har også på seg en hvite pulsvarmere og noe sort på den ene armen. Han har med seg fire dansere som har på seg kostymer som kan minne om antrekk en bokser kunne hatt på seg. De har på seg røde shorts, sorte knebeskyttere og sorte sko. Danserne har på seg ulike farger på sokkene, noen i sorte, noen i hvite og noen i røde. Vi ser Olly Alexander og danserne inne i et slags rom som ser ut som et nedslitt og skittent dusjrom. Det skal også ifølge live-bloggen på reddit være en endring i selve låten med noen ekstra strykere og en annerledes oppbygging mot siste refreng.

Ut ifra bildene kan det se ut som vi får kameravinkler som gir en effekt slik at det ser ut som rommet Olly Alexander og danserne er i snurrer rundt, noe som kan underbygge låtens tittel. Det blir også pyro å se hos Storbritannia i år, og det er noen lyseffekter i hvitt og rødt på LED skjermene.

Se videoklipp fra Storbritannias første prøve her

16:20: ISAAK fra Tyskland med Always On The Run

ISAAK er kledd i helsort antrekk fra topp til tå. Lyssettingen er ganske mørk med noen lyskastere i hvitt lys på enkelte partier av opptredenen. ISAAK er i likhet med Olly Alexander fra Storbritannia også plassert inne i et rom. Rommet ISAAK er inne i har en stol som han sitter i på et tidspunkt, en svær tønne og noen kasser på hjul. Fra tønna og kassene ser det ut som det kommer store flammer ut fra. I tillegg til ISAAK selv er det også korister med på scenen.

Se videoklipp fra Tysklands første prøve her

17:00: Marcus & Martinus fra Sverige med Unforgettable

Marcus og Martinus har hatt sine første prøver, og det meste er å kjenne igjen fra Melodifestivalen. Det er kanskje greit at de 5 store og Sverige ikke skal opptre etter hverandre slik som nå ved prøvene, da Sverige også gir oss en opptreden som foregår inne i et rom. Sceneshowet er i følge livebloggen på reddit løftet fra Melodifestivalen med at kubene tilfører en ny dimensjon og forsterkede lyseffekter, spesielt etter at boksen separeres halvveis og resten av forestillingen utspiller seg foran på scenen.

Se videoklipp fra Sveriges første prøve her

17:40: Slimane fra Frankrike med Mon amour

Slimane starter liggende på gulvet ikledd et helt hvitt antrekk bestående av singlet, en tynn skjorte, bukse og sko. Han fremfører første halvdel av sangen på knærne hvor synger direkte til kamerat slik at det oppleves som å være en del av en intens krangel. På slutten er det en sekvens hvor Slimane går bort fra mikrofonen og synger det siste refrenget acapella mens han står i en sky av røyk. Sceneshowets lys og farger byr på store kontraster mellom sort og hvitt.

Se videoklipp fra Frankrikes første prøve her

19:20: Nebulossa fra Spania med ZORRA

Mery er kledd i en sort blondedrakt med utsvingte bukser og store puff-skuldre. De mannlige danserne hennes starter kledd i sorte dresser, men blir etter hvert å se i bar overkropp, stringkorsetter og lårstøvler.

Nebulossas opptreden er ganske lik slik den var i Benidorm Fest, men showet har blitt løftet med sangtekster på LED-veggen og store «ZORRA»-er på kubene. Den sirkulære røde sofaen har fått blitt med til Malmø, men en frontdel er malt i gull, så den ser ut som det spanske flagget. Spania byr også på pyro effekter som røyk.

Se videoklipp fra Spanias første prøve her

20:00: Angelina Mango fra Italia med La noia

Angelina Mango har på seg et rødt glitrende korsett med mønster på armer og ben som ser ut som blomster, torner og kratt. Danserne har lignende kostymer, men uten den røde fargen i bunnen.

Angelina har fem kvinnelige dansere med seg på laget, og scenografien ser ut som om den er satt i en skog. Showet starter med fire av de fem kubene er senket til gulvet. De hever seg for å avsløre Angelina i midten støttet av en stor trone utformet av sammenvevde kvister og grener. LED skjermene viser noe som ser ut som kratt og greiner med røde blomster. Italia avslutter nummeret sitt med pyro i form av gullregn.

Se videoklipp fra Italias første prøve her

Bildegalleri fra sjette prøvedag:

I morgen venter andre prøvedag for de 7 siste landene i semifinale 2; San Marino, Georgia, Belgia, Estland, Israel, Norge og Nederland. Prøvene i morgen starter kl. 10:30. Norge har sin andre prøve kl. 13:40. I tillegg til en oppsummeringsartikkel som kommer i morgen kveld, vil vi poste en utvidet artikkel om Norges andre prøve.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien