6. prøvedag i Malmø – del 1

Foto: Alma Bengtsson / EBU - eurovision.tv

I dag står en lang dag for tur med prøver i Malmø. I dag har de 9 første landene fra semifinale 2 sine andre prøver, mens de 5 store, altså Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Spania og Italia, samt vertsnasjonen Sverige, har sine første prøver. 

I dag kommer oppsummeringsartiklene i to deler, første del vil oppsummere den andre prøven til de 9 første landene fra semifinale 2, altså Malta, Albania, Hellas, Sveits, Tsjekkia, Østerrike, Danmark, Armenia og Latvia. Senere i kveld kommer del 2 av dagens oppsummeringer hvor vi får se bilder og TikTok klipp fra de 5 store + Sveriges første prøver.

I år, som i fjor, er de første prøvene lukket for fans og presse, slik at artistene får muligheten til å øve i ro uten så mye press fra omverdenen. Istedenfor å vise prøvene i sin helhet vil det legges ut korte klipp med TV-bildene på YouTube, samt noen bilder på eurovision.tv.

10:30: Sarah Bonnici for Malta med Liar

Sarah Bonnici går for den samme sølvglitrende trikot som ved den første prøven. Ut i fra bildene å dømme som vi har fått se fra første og andre prøver ser det ut til at vi vil få et nummer med mye dans av Sarah Bonnici og hennes fire mannlige dansere. Det ser ut som at Sarah Bonnici vil både bli «kastet rundt på» og løftet opp av hennes dansere. Det blir også et show med ulik lyssetting i blant annet rosa og blå farger i tillegg til pyro og bruk av LED skjerm.

10:55: BESA fra Albania med TITAN

BESA viser oss ett nytt kostyme i dagens prøve! I dag har hun på seg ett matchende sett av en kort jakke og vide bukser i et skinnende stoff som glitrer i flere farger. Danserne har også fått nye kostymer i kort trang topp og litt vide bukser i sølvfarget skinn-lignende stoff.

11:20: Marina Satti for Hellas med ZARI

Marina Satti og danserne fra Hellas har samme kostymer som ved første prøve. Det ser ut som det ligger an til en opptreden med mye dans da vi ser bilder av Marina både liggende på scenen og i mange ulike positurer. Bildene viser noe mørk bakgrunn med innslag av fargerike LED skjermer på veggen bak og på gulvet.

11:45: Nemo fra Sveits med The Code

Nemo er kledd i samme pels-aktige rosa og hvite antrekk fra første prøve. Lyssettingen som vi ser ut ifra bildene viser at Nemo er i spotlighten. Det er mange lysstråler rundt hele scenen og LED skjermen viser noen vannrette lyslinjer i varme varger. Nemo beveger seg på den runde plattformen og hopper også på et tidspunkt av den. Den runde plattformen både snurrer og vendes opp og ned i ulike vinkler.

12:10: Aiko fra Tsjekkia med Pedestal

Aiko og danserne har like kostyme fra første prøve. Lyssettingen er mørk med noe rødt, blått og hvitt lys. Bildene viser et show med en god flamme pyro rundt hele scenen. Det ser også ut som en slags stor konstruksjon blir heist ned fra taket.

13:35: Kaleen fra Østerrike med We Will Rave

Kaleen viser frem ett nytt kostyme i dagens andre prøve. I dag har hun på seg en ny bodysuit i skinn-lignende stoff i sølv glitrende strass. Hun har på matchende støvletter som når henne opp til lårene. Ved første prøve var håret slått ut, i dag er håret satt opp, og det kan se ut som hun også har fått hår extentions. Her får vi ett show med laserlys og noen geometriske former på scene rekvisittene.

14:00: Saba fra Danmark med Sand

Saba kjører kjent stil med kostymet sitt fra første prøve. Bildene fra dagens prøve viser lyseffekter hvor blant annet kun ett av hennes øyne er lyssatt, og hun heller sand foran øyet sitt. I tillegg ser vi også at Danmark tar i bruk LED skjermen i bakgrunnen som viser en slags speiling av Saba som står på scenen.

14:25: LADANIVA fra Armenia med Jako

Armenias første prøver viste oss bilder av en show med mye lys og farger i gult og oransje. Bildene fra dagens prøver viser litt mørkere lyssetting. Armenia tar i bruk LED skjermene i bakgrunnen, og vi kan blant annet se at LED skjermene viser bilder av vokalist Jaklin. Duoen LADANIVA har med seg fire bandmedlemmer.

14:50: Dons fra Latvia med Hollow

Bildene fra dagens prøver av Dons fra Latvia viser stort sett det samme som vi så ved første prøve. Dons sitt antrekk er likt. Sirkelen som står på scenen har i dag fått et varmt og gyldent lys.

I år legges det ikke ut egne YouTube videoer fra hvert lands prøver på Eurovision Song Contest sin offisielle YouTube kanal. I stedet legges det ut «Rehearsal Roundup» videoer, altså en oppsummering av prøvene i flere deler med klipp fra andre prøvedag. Vi får se 30 sekunder av hvordan TV bildene kommer til å se ut.

Bildegalleri fra sjette prøvedag:

Senere i kveld kommer det oppsummering fra de første prøvene til Storbritannia, Tyskland, Sverige, Frankrike, Spania og Italia. I morgen venter andre prøvedag for de 7 siste landene i semifinale 2; San Marino, Georgia, Belgia, Estland, Israel, Norge og Nederland. Prøvene i morgen starter i morgen starter kl. 10:30. Norge har sin andre prøve kl. 13:40. I tillegg til oppsummeringsartikkel som kommer i morgen kveld, vil vi poste en utvidet artikkel om Norges andre prøve.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien