Prøvedag 5 i Malmø

Foto: Sarah Louise Bennett / eurovision.tv

I dag har alle artistene fra semifinale 1 hatt sin andre sceneprøve i Malmø Arena.

I år, som i fjor, er de første prøvene lukket for fans og presse, slik at artistene får muligheten til å øve i ro uten så mye press fra omverdenen. Istedenfor å vise prøvene i sin helhet vil det legges ut korte klipp med TV-bildene på YouTube utover kvelden (se nederst i artikkelen), samt noen bilder på eurovision.tv.

10:30 – Først ut var Kypros med Silia Kapsis og låten «Liar».

På første prøvedag eide 17 år gamle Silia scenen, og det gjør hun igjen i dag! Silia har ikke foretatt noen store endringer på sin opptreden siden sist. Hun stiller i et hvitt antrekk sammen med sine fire mannlige dansere.

10.55 – Serbia med Teya Dora og låten «Ramonda».

Teya Dora er den neste på scenen, og her er også mye av det samme fra første prøvedag beholdt. Tungrøyken på scenen skaper den rette atmosfæren, men de har gjort noen justeringer med belysningen, og opptredenen virker nå lysere.


11.20 – Litauen med Silvester Belt og låten «Luktelk».

Tredje artist ut i dag er Silvester Belt fra Litauen. Han har beholdt temaet og fargepaletten fra både den nasjonale utvelgelsen og fra første prøvedag. Med seg på scenen har han fire dansere med heldekkende hetter.

11.45 – Irland med Bambie Thug og låten «Doomsday Blues».

Heller ikke Bambie Thug har gjort noen store endringer fra sin første prøve. De har beholdt lyssirkelen, røyken og flammestrålene mot slutten av opptredenen. Bambie har på seg en sort kjole med horn på skuldrene, og de får selskap på scenen av en mannlig danser.12.10 – Ukraina med alyona alyona & Jerry Heil med låten «Teresa & Maria».

De neste på scenen er en av årets store vinnerfavoritter – Jerry Heil og alyona alyona fra Ukraina. På første prøvedag kunne vi se at de hadde gjort store endringer på antrekkene sine fra den nasjonale utvelgelsen. Fargene har gått fra sort til gyldne toner, noe som går igjen i fargene på scenen. Det er ellers ingen store forandringer på selve opptredenen siden forrige prøve.

12.35 – Polen med Luna og låten «The Tower».

Så har vi kommet til sjakkdronningen fra Polen! Som vi så på den første prøven, har Luna beholdt sjakk-temaet fra musikkvideoen. Hun har på seg shorts, spisse skulderputer og med seg på scenen har hun tre maskerte dansere i svart, hvitt og rødt.

14.00 – Kroatia med Baby Lasagna og låten «Rim Tim Tagi Dim».

Den neste på scenen er en annen stor-favoritt i år, nemlig Baby Lasagna fra Kroatia. Det ser ikke ut til å være mange endringer fra første prøve her, alle elementene fra den nasjonale finalen er fortsatt til stede. Her får vi pyro og flammer i lange baner!

14.25 – Island med Hera Björk og låten «Scared of Heights».

Heller ikke Hera Björk har valgt å gjøre noen endringer på sin opptreden siden sist. Hennes opptreden er veldig lik den hun hadde i den islandske finalen. Temaet er gull, med både gull-grafikk på LED-skjermen og gullkjolen med frynser hun har på seg.

14.50 – Slovenia med Raiven og låten «Veronika».

Raiven fra Slovenia har valgt å gjøre noen små justeringer siden sist. Hun starter opptredenen sin på gulvet sammen med fem dansere, men denne gangen er bakgrunnen mørkere og det ser ut til at skyene er erstattet av bølger. Pyro, tåke og vind brukes fortsatt for å forsterke dramatikken.


15.15 – Finland med Windows95man og låten «No Rules!».

Windows95man går for den samme opptredenen som ga suksess i den finske finalen. Det store denim-egget og fyrverkeriet er med, men undertøyet er byttet ut slik at det nå matcher de fire fargene i Windows-logoen.

15.40 – Moldova med Natalia Barbu og låten «In the Middle».

Natalia Barbus opptreden hadde gjennomgått store forandringer fra den nasjonale finalen frem til den første prøven. Nå er hun alene på scenen og på LED-veggen bak henne kan vi se hav, hager, trær, blomster og sommerfugler. Under fiolin-delen mot slutten av låten, blir bakgrunnen til to gigantiske englevinger.16.30 – Aserbajdsjan med Fahree feat. Ilkin Dovaltov og låten «Özünlə apar»

De neste på scenen er den aserbajdsjansje duoen Fahree og Ilkin Dovaltov. Iscenesettelsen er fortsatt mørk, med Fahree stående alene midt på scenen med en animert figur på grafikken bak seg.

16.55 – Australia med Electric Fields og låten «One Milkali (One Blood)»

Så har vi kommet til Electric Fields fra Australia. På sin første prøve viste de oss et fargesprakende show, og denne andre opptredenen er ganske lik. Duoen støttes av to backing-sangere, en danser og en som spiller blåseinstrumentet didgeridoo. I bakgrunnen er det en eksplosjon av lys og farger.

17.20 – Portugal med Iolanda og låten «Grito»

Nest siste ut i dag er Iolanda fra Portugal. Hun holder opptredenen omtrent identisk med den hun gjorde i den portugisiske finalen. Iolanda har på seg en hvit buksedress og er akkompagnert av fem hvitkledde dansere med tildekkede ansikter.

17.45 – Luxembourg med Tali og låten «Fighter»

Siste artist som skal på scenen i dag, er Tali fra Luxembourg. Hun har skiftet antrekk siden sist og har nå på seg en rød kreasjon. Ellers inneholder opptredenen hennes røyk, flammer og fyrverkeri, i tillegg til 3D-animasjoner på LED-veggen bak henne.

Med det er en ny prøvedag i Malmø over. Her kan du se noen sekunder av TV-bildene til artistene fra semifinale 1:

Bildegalleri fra femte prøvedag:

I morgen er det de ni første landene fra semifinale 2 som skal i ilden for andre gang: Malta, Albania, Hellas, Sveits, Tsjekkia, Østerrike, Danmark, Armenia og Latvia. I tillegg skal de 5 store samt Sverige øve for første gang.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien