He’s back !!!

Tolv år etter Guildo, ti etter «Wadde Hadde» – og seks etter den litt mer tekkelige «Can’t Wait Until Tonight»…  Stefan Raab vil være ansvarlig for det tyske bidraget til Oslo – men verken som artist eller låtskriver.

NDR – det tyske TV-selskapet som er ansvarlig for den nasjonale utvelgelsen, har tydelig sett i retning nordvest og blitt inspirert av britenes suksess med Lloyd Webber (uten sammenligning forøvrig). Sammen med den private kanalen Pro Sieben, skal Tyskland gjennom åtte show velge neste års representant til ESC.

At Pro Sieben ikke er EBU-medlem, betyr trolig ikke noe – da NDR selv skal arrangere selve finalen – og dermed stå som «ansvarlig» for vinneren.

Raab har tre ganger tidligere vært involvert i ESC. I 1998 skrev han Guildo Horns syvendeplass («Guildo hast euch Lieb»), i 2000 deltok han selv med «Wadde Hadde Dudde Da» til en plassering bedre (nr.6) – mens han igjen var låtskriver for Max’ «Can’t Wait Until Tonight» i 2004 (nr.7).

Raab skal denne gang fungere som vert og «overdommer» for flere heats, vekslende mellom de to tyske kanalene. Flere detaljer ventes i løpet av sensommeren. Det er mulig å dra likheter tilbake til 2004, da Max var vinner av Raabs talentshow «Stefan sucht den Super-Grand-Prix-Star», selv om det denne gang skal være en åpen konkurranse for tyske(?) artister og låtskrivere.Kilder EBU, Wiki.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien