Kommer Mr. Eurovision tilbake i 2010?

Johnny Logan sier i et intervju at han vurderer tilbud fra tre ulike land om å skrive deres bidrag til ESC2010. Han uttaler samtidig at det vil være vanskelig for ham å skrive en sang for noe annet land enn Irland. Så, forutsatt at Irland er et av de tre landene som har uttrykt sin interesse, der har vi kanskje svaret, eller?

Han sier videre at hvis Irland skal ha en sjanse til å vinne ESC igjen er de nødt til å ta konkurransen på alvor, og det mener han (overraskende nok) innebærer at de må sende en låt som kan vinne. I følge Mr.Logan må den sangen som skal greie det være representativ for Irland. Etter hans mening må Irland få tilbake troverdigheten sin i ESC, og at de faktisk må overbevise Europa om at de fortjener å vinne igjen.

Johnny Logan har tidligere vunnet Eurovision Song Contest tre ganger, en gang som artist, en gang som artist og opphavsmann og en gang «bare» som opphavsmann. Den første gangen var i 1980, med aldeles nydelige «What’s Another Year». Syv år senere, i 1987, vant han igjen med den selvkomponerte, og om mulig enda nydeligere, «Hold Me Now», før han i 1992 vant som komponist med bidraget «Why Me?» fremført av Linda Martin.

I boken «The Eurovision Song Contest – The Official History»konstaterer forfatteren John Kennedy O’Connor at Logan er den eneste som har vunnet ESC to ganger som soloartist, og en av kun fem opphavsmenn som har skrevet/komponert to vinnerbidrag. I tillegg har han også en 2.plass som komponist fra 1984, med låten «Terminal 3», også den fremført av Linda Martin.

Alle som er interessert i ESC venter nå i spenning på den videre utviklingen i denne saken…

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien