Satser Belgia på forandringer?

belgia Ifølge Eurovision.tv begynder Belgia nu at forberede næste årets udvælgelse til Oslo – den Flamske avis Laatste Nieuws, skulle have bragt nyheden om, at man fra næste år ønsker at ændre udvælgelses proceduren. Belgia har 2 repræssentative tv-stationer hos EBU, den Fransk-sprogede RTBF & den Flamsk-sprogede VRT – de 2 stationer skiftes hvert andet år til at arrangerer udvælgelsen, og for 2010 ligger jobbet hos VRT.

Der er umiddelbart 2 skitser man ønsker at benytte, den ene mulighed vil i såfald blive at man holder et tv-show med x-antal sange, som en bestemt person/gruppe udvalgt af tv-selskabet skal synge, hvorefter at man finder vinder sangen – alternativet ellers bliver, at man finder en sang internt hos VRT, hvorefter at man i en serie af tv-shows præssenterer forskellige artister, som alle fremfører samme sang, og blandt dem skal man så finde vinderen!

Om en ændring sker som beskrevet vil tiden vise, men vi følger op hvis der kommer nærmere meldinger fra VRT – Belgia ønsker kanskje at ændre udvælgelses metoden, efter at de seneste mange år har bragt adskillige dårlige placeringer… Belgia deltok første gang i Eurovisionen i 1956, de har en enkel sejr fra 1986 på papiret – årets bidrag Copycat med gruppen av samme navn, endte som nummer 17 med 1 point, i deres respektive semifinale!

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien