Aserbajdsjan: The American Way?

aserbajdsjanEtter en nasjonal finale i sitt debutår i 2008 og en intern utvelgelse i år, kan det virke som Asberbajdsjan igjen vil gå for sistnevnte metode til Oslo 2010.

Eurovision.tv melder i dag at det aserbajdsjanske TV-selskapet, ITV, har kontaktet det USA-baserte produksjonsteamet Izzy Gold Records for muligheter til et musikalsk samarbeid. Det blir i så fall andre året på rad at bidraget fra Aserbajdsjan produserers utenfor hjemlandet, da årets bidrag var en svensk produksjon.

aserbajdsjanIzzy Gold Records er et lite og uavhengig  plateselskap og produksjonsteam basert i New York. Eier og sjefs-producer Izzy Gold (aka Chris Young) har i følge egne nettsider og Wiki samarbeidet med artister som Ashlee Simpson og de amerikanske soul-legendene The Four Tops, samt en rekke andre mer eller mindre kjente artister og grupper. Merkelig nok lar ingen av disse opplysningene seg bekrefte via andre offisielle nettsider og kilder…

Izzy Gold bekrefter imdlertid på sin blogg at han er ønsket til Baku for forhandlinger med ITV, og det kan bli fryktelig spennende å se hva som eventuelt kan komme ut av et slikt samarbeid. Noe alternativ pop/rock-blir det nok ikke, for Gold er er nok ikke kontaktet tilfeldig med sin interesse for såkalt Mugam-musikk: Kaukasisk pop med klare orientalske røtter.

Aserbajdsjan har med to duetter plassert seg blant topp 10 begge gangene landet har deltatt i ESC. I Moskva fikk «Always» med Aysel & Arash en flott tredjeplass.

Kilder: eurovision.tv, izzygoldrecords, izzygold blogg, wiki

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien