Jostein Pedersen hilser til escNorge

Gratulerer med egen norsk Grand Prix-side – det var ikke en dag for tidlig! EscNorge kommer sikkert til å fylle et savn for mange, ikke minst for de som er på jakt etter fakta. Det skal bli meg en sann glede å henvise til denne siden når jeg får henvendelser om årstall, artister, tekster, kostymer, koreografi, dirigenter, programledere, pauseinnslag – jeg vet ikke hva!

Tidspunktet for en norsk GP-side kunne ikke ha vært bedre. I 2010 er det «hat trick» for lille Norge: Vi skal arrangere ESC, det er 50 år siden den første norske GP-finalen –  og det er 25 år siden Bobbysocks-seieren. Erfaringsmessig øker interessen når vi selv arrangerer, så siden deres blir nok ikke arbeidsledig.

Selv har jeg arbeidet ved de to tidligere ESC-finalene i Norge. I Bergen i 1986 hadde NRK Nattradioen nattlige sendinger fra Bergen der Turid Øversveen og jeg var programledere. I løpet av uken fylte Ketil Stokkan 30 år, noe som ble feiret på lufta. Vi fikk spesialtillatelse til å kjøpe champagne på NRKs regning.

Da sendingen var over kl. 01.00, tok vi heisen i Grieghallen der NRKs kontorer lå den gang. Inn i heisen med oss alle: Stokkan, Great Garlic Girls i fullt kostyme, produsent og Turid og meg. Det kunne jo ikke gå bra – heisen stoppet! Først lo vi. Så begynte vi å svette. Så ble «damene» svimle. Luften ble tettere og tettere. Endelig fikk vi kontakt med en vaktmester over intercomen. Han var en staut bergenser som beroliget oss med disse ordene: «Ikke dra noen steder, jeg henter hjelp!» Og det gjorde han!

I Oslo i 1996 var jeg kommentator. Det hele var en fest, og Elisabeth Andreassens 2. plass var nesten bedre enn seier.

Planleggingen av ESC 2010 er sikkert i full gang i NRK, og Kringkastingssjefen har allerede lovet at «kun det beste er godt nok.» Da er det bare å begynne å glede seg!

Tvi, tvi med den nye siden og jeg håper EscNorge blir det naturlige skattkammer for små og store Grand Prix-nyheter!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien