NRK varsler endringer

norgeNeste års ESC-finale i Oslo var en naturlig del av gårsdagens møte i Kringkastingsrådet, der både kommentator-rollen og NRKs økonomiske situasjon for neste år stod på teppet.

Skal vi tro de første medieutspillene  etter møtet, gjengitt blant annet i Dagbladet, kan det se ut som om NRK vil satse sterkere på kommentator-rollen neste år. Mellom linjene kan vi nokså tydelig lese at den kritikken som kom mot Synnøve Svabø etter Moskva-finalen, blir tatt på alvor. Om dette vil føre til flere kommentatorer, eller forskjellige stemmer bak mikrofonene i de ulike sendingene, er altfor tidlig å gjette seg til nå. Det som synes sikkert, er at teamet rundt rollen vil bli forsterket.

Mer og direkte oppsiktsvekkende er Kampanjes melding om at NRK grunnet de store utgiftene neste år til flere store arrangement: ESC, vinter-OL og fotball-VM, vurderer å selge rettighetene til sistnevnte. I tillegg er også NRK vert for dette årets utgave av MGP junior, samt at de får fra 2010 også enerettigheter til de norske cuprundene i fotball. Utgiftene tilsammen blir nesten enorme, og det virker klart at noe må bort. Etter hva Kampanje skriver, kan det altså bli de kampene i fotball-VM som NRK sammen med TV2 sikret seg rettighetene til for flere mesterskap fremover, som må vike.Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien