Rybak-effekten; Over tusen bidrag til MGP 2010!

norgeFor en snau uke siden gikk fristen ut for innsending av bidrag til neste års Melodi Grand Prix, og NRK kan i dag offentliggjøre helt FANTASTISKE tall; det er kommet inn over tusen – 1000 (!!!) – bidrag, noe som er ca dobbelt så mye som et «normalår». Som i 2009 er det kun 21 bidrag som vil bli valgt ut til å delta, noe som tyder på at det igjen vil være tre delfinaler med 7 bidrag i hver. Dette innebærer imidlertid at konkurransen er MYE tøffere denne gangen.

alex_korsI følge NRK har de aldri tidligere mottatt så mange bidrag til Melodi Grand Prix, og det er bred enighet om at dette i stor grad er et resultat av Alexander Rybaks store suksess i årets konkurranse. Det han har oppnådd, først resultatmessig, men ikke minst i forhold til hvordan karrieren hans har utviklet seg, viser andre låtskrivere og artister hva en deltagelse i MGP i beste fall kan føre til.

Som i fjor må minst halvparten av opphavspersonene til et bidrag være norske statsborgere eller folkeregistrert i Norge. Dette innebærer at vi her er vitne til en utrolig respons fra NORSK musikkliv.

Av tidligere deltakere vet vi at Hanne Sørvaag (blant annet «Tricky» fra MGP 2009 og Tysklands bidrag «Disappear» fra 2008) har sendt inn minst ett bidrag, og i tillegg kan nevnes MGP-debutantene ekteparet Trine og Frode Andresen. Trine har tidligere jobbet med «Foxy», som sang «Do it again» i årets MGP og Ceejays som sang «Hør på oss» i MGPjr i 2004. Så nå er det bare å vente på at juryen skal lytte seg gjennom alle bidragene før de tar sin avgjørelse om hvilke 21 bidrag vi skal få velge mellom i januar og februar, når det norske bidraget til ESC2010 skal stemmes fram.

Prosjektleder Leif-Åge Reme mener muligheten for å finne en «ny Alexander Rybak» i haugen av innsendte bidrag helt klart er tilstede, mens programleder Per Sundnes har en lang ønskeliste over hva han gjerne ser i MGP2010; «Jeg har en lang ønskeliste. Jeg håper vi får en bit av bergensbølgen, litt kald elektronika fra Tromsø og kanskje det hardeste harde; noe skikkelig hard rock.» Kilde: nrk.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien