Svenskehjelp og PST til Fornebu

Sikkerheten skal ivaretas på høyeste nivå under neste års ESC-uker i Oslo. PST (Politiets sikkerhetstjeneste) er allerede koblet inn, og selve sikkerhetsopplegget skal ledes fra Bærum politistasjon. En delegasjon fra Asker og Bærum har allerede vært i Sverige for å studere og høste innspill fra lignende store arrangement.

«Alt som kan krype og gå av politifolk i Asker og Bærum får en oppgave» sier politimester Torodd Veiding til OsloPuls.

Det økonomiske i det store sikkerhetsopplegget vil deles av NRK, Staten og politiet selv. Politiet har også ansvar for det store kollektive presset som vil komme til arenaen, og forskjellige løsninger – blant annet båter – diskuteres nå for å løse utfordringene.

Det som er sikkert(…), er at tilreisende artister, journalister, fans og delegasjoner skal føle seg hundre prosent trygge i maidagene neste år.

Les hele saken på OsloPuls’ nettsider, som nokså generøst anslår (fjor)årets seertall i Moskva til snaue 700 millioner…

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien