Tyskland: «Unser Star» for Oslo

unserstarmixFlere detaljer angående Tysklands utvelgelse til Oslo 2010 ble i dag presentert på en pressekonferanse i München.

Som kjent tidligere i sommer, har ARD Das Erste og Pro Sieben gått sammen for å forsøke å finne artisten som kan bringe landet opp på resultatlistene igjen, Tyskland har ikke vært inne blant Topp 10 i ESC siden 2004. Det året stod Stefan Raab for tekst og melodi til «Can’t Wait Until Tonight», fremført av Max.

«Unser Star Für Oslo 2010» blir nettopp Raabs prosjekt, og vil bestå i av alt åtte «heat» og en finale – fordelt på de nevnte to tyske TV-kanalene. Målet er finne et nytt stort talent i beste Popstar/Idol-stil som kan representere landet i Oslo. Det er muligheter for at Raab selv kan bli stående som opphavsmann på det endelige bidraget, men dette er langt fra klart ennå.

Pro Sieben er en av Tysklands største, private TV-kanaler og ikke medlem av EBU. Dette har ingen betydninger for «Unser Star», da ARD Das Erste vil står som ansvarlig TV-selskap bak bidraget. Selve finalen vil også bli sendt på denne kanalen. Pro Sieben er trolig involvert nettopp gjennom Raab, og sender et av Tysklands mest populære TV-show i «Schlag den Raab».

Kilder: eurovision.tv, daserste.de, prosieben.de. Se også: schlag-den-raab.de. Montasje: escnorge.net

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien