Slovakia starter jakten (oppdatering)

slovakiet 2010

På en pressekonferanse i dag har Slovakias TV-kanal offisielt startet jakten på deres låt i ESC 2010. Sanger kan bli levert inn frem til 31. oktober og det har blitt gjort noen regelendringer for å gjøre deltakelse mer attraktivt.

Etter at Slovakia ble det første landet til å si at de skulle være med i ESC 2010 har de nå bestemt seg for hvordan det hele skal foregå. I motsetning til i 2009 er engelske sanger velkomne i år! Låtskrivere kan bidra med flere sanger, men èn artist kan bare fremføre èn sang.

Låtskriveren må ha slovakisk statsborgerskap, men andre personer som er involvert trenger ikke det. I fjor var det 5 semifinaler og 1 finale. Det var totalt 50 deltakere under live-showene og 16 av dem kom til finalen, enten valgt av publikum eller en jury.

I 2009 endte Slovakia på 18. plass (nest sist) i sin semifinale med Kamil Mikulčík & Nela Pocisková som sang «Let’ tmou».

Kilder: www.esctoday.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien