Andorra på vei ut?

andorraAndorra er en lillebror i ESC på mer enn en måte. I tillegg til å være et bittelite land har de også fått bittesmå resultater i konkurransen. Andorra har aldri greid å ta seg til finale i Eurovision Song Contest, men har blitt slått ut i semifinalene alle de 6 gangene de har deltatt. Dette synes jeg er veldig rart, for i alle fall halvparten av bidragene deres hadde fortjent en plass i finalen. Ikke minst gjelder dette den kule rockelåta «Salvem el Mon» med gruppa Anonymous i 2007.

anonymousI dag kom nyheten om at RTVA, TV-selskapet som står ansvarlig for Andorras deltagelse i Eurovision Song Contest, har vedtatt et kutt i budsjettet for neste år på hele 10%. På bakgrunn av dette kunngjorde en av sjefene for selskapet, Enric Castellet, at styret nå har vedtatt å skrinlegge ESC 2010 inntil videre og overlate den endelige avgjørelsen til aksjeeierne, som skal ta bestemmelsen på et møte om ikke lenge.

Mr. Castellet fortsatte med å si at mens det så ut til å være vanskelig for RTVA å finne midler til å delta i Eurovision Song Contest hvert år, så kunne det være en mulig løsning at de sendte et bidrag annen- eller tredjehvert år. Han kunne også bekrefte at Andorras deltagelse i Eurovision Song Contest 2009 i Moskva hadde kostet tv-selskapet €140,000, noe som var en medvirkende årsak til at de neste år må foreta kutt i budsjettet.

Så nå må vi bare vente tålmodig på at eiermøtet i RTVA skal ta avgjørelsen om hvorvidt vi får se en representant fra Andorra på scenen i Telenor Arena i mai.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien