EBU-møde i Oslo: Bl.a. Aserbajdsjan var på dagsordenen.

ebulogo Den 11. & 12. September lagde Oslo grund til EBU-møde, vedrørende næste årets Eurovisions-slag – en av de varme kartofler på mødet var som nævnt tidligere, den igangværende anklage af Azerbaijan om mulige manglende demokratiske følelser. Blandt andre emner der skulle besluttes kan nævnes: 2010 årets opbygning og rammer, kommunikationen, merchandise, m.m.

Selve mødet havde deltakelse fra den nationale tv-stasjon som skal være vært (NRK), Supervisoren for ESC (på vegne av EBU) Svante Stockselius, Produceren bag ESC i Beograd 2008 – Sandra ŠuŠa, Produceren bag ESC i Moskva i år – Yuri Aksyuta, Producer for næste årets ESC – Jon Ola Sand, og sidst men ikke mindst, var der repressentanter fra RTÉ, SVT & TVE.

 

Selve mødet er ét ud av flere, hvor alle regler & detaljer om 2010 årets ESC skal bestemmes – spørgsmålene er sikkert mange: skal der forandres på avstemnings proceduren, skal der flere lande ind, skal sangene blive længere, skal der tillades flere på scenen & m.m. Kort sakt, selve rammen om det 55. Eurovision Song Contest skal bestemmes – var alt som det skulle være i det forgangende år, eller skal der forbedringer til på næste året?!

Som sagt var er der også den kedelige anklage av Azerbaijan (se tidligere artikel), og evt. mulige manglende demokratiske principer – det er en hård anklage, som man fra EBU’s side ikke vil lade ligge, uden at undersøge den helt til bunds. Man har ifølge kilder undersøgt sagen optil & på mødet, og resultatet er fremsendt EBU’s TV Kommision, som de næste dage vil gennemgå sagen, og udfra materialet træffe avgørelsen, om hvor vidt Azerbaijan har gjort noget galt, eller om det hele er pure opspind.

Findes Azerbaijan skyldig i overtrædeserne, vil de kunne pålægges en bøde, eller op til 3 års udelukkelse fra konkurrancen!

Kilder: Eurovision.tv & Esctoday.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien