Polen er med!

polenDaniel Jablonski, en talsmann for det polske nasjonale tv-selskapet, har bekreftet at Polen vil delta i Eurovision Song Contest 2010. Hvordan sang og artist skal velges ut er imidlertid ikke gjort kjent enda; detaljene rundt dette vil ikke bli offentliggjort før i oktober en gang.

edytaDet har vært nevnt som en mulighet at den belgiske-greske artisten Katerine Avgoustakis skal delta i den polske uttagningen, men dette ble verken bekreftet eller avkreftet av Jablonski. Polske fans spekulerer nå rundt hvorvidt landets utvelgelsesprosess vil endres neste år, siden Polens deltagelse bekreftes uvanlig tidlig denne gangen.

Polen har deltatt 14 ganger, men uten den helt store suksessen; kun to topp 10-plasseringer har det blitt. Det desidert beste resultatet fikk de i sin debut i 1994, da Edyta Górniak sang «To nie ja» til en 2.plass. (Fant denne fantastiske versjonen; måtte bare ta den!) Den andre topp 10-plasseringen kom i 2003 da Ich Troje sang «Keine Grenzen-Żadnych granic» til en finfin 7.plass.
Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien