Finland – 12 artister klare; 30 låter til gjennomlytting

finlandYLE, Finlands rikskringkaster, har nå offentliggjort navnene til de 12 artistene de har invitert til å delta i sin nasjonale uttagning. For femte året på rad har YLE samarbeidet med flere plateselskaper for å finne egnede artister til å delta i delfinalene. På listen finner vi alt fra helt ukjente navn til godt etablerte artister.

Sammen med disse 12 artistene skal ytterligere tre artister delta. Disse er det finske ESC-fans som skal velge ut. Til forskjell fra de seneste årene har YLE i år åpnet for at finske komponister kunne sende inn sine sanger, og de mottok 269 bidrag. Av disse har de valgt ut 30 sanger, som fra 1.til 15. oktober vil ligge ute på nett slik at det finske folket kan stemme på sine favoritter. De tre bidragene med flest stemmer vil møte de 12 inviterte i de tre delfinalene som går av stabelen i januar. Fra hver delfinale vil tre sanger kvalifisere seg til finalen, som finner sted i Tampere 30.januar.

Det vil ikke arrangeres noen «andre sjanse»-heat i år, så er du slått ut fra et heat så er du faktisk slått ut. En ørliten sjanse har du fortsatt; av de seks bidragene som slås ut i delfinalene skal en jury velge ut ETT bidrag som går til finalen. Dette medfører at finalen vil bestå av totalt ti bidrag som skal konkurrere om billetten til Oslo i mai.

Listen over de 12 artistene som er klare ser ut som følger:


Amadeus
Boys Of The Band (BOB)
Eläkeläiset
Pentti Hietanen
Osmo Ikonen
Heli Kajo
Veeti Kallio
Antti Kleemola
Kuunkuiskaajat
Nina Lassander
Maria Lund
Monday

Blant disse artistene finner vi mange ulike musikkstiler, for eksempel tango, humppa, rock, rap, metal, klassisk, country og jazz.

Nå setter YLE og plateselskapene i gang jakten på å finne den perfekte låten for hver og en av disse artistene. Sangene og opphavsmennene vil på offentliggjort 30.november.

Hvis du vil lese litt mer om hver enkelt av disse artistene finner du litt ekstra info på esctoday.com.

De 30 sangene publikum kan stemme på finner du her på YLEs eurovisionsider

Kilder; esctoday.com, yle

Del:
Relaterte artikler