Geir Rønning prøver seg igjen – i Finland

finlandGeir Rønning, opprinnelig fra Ålesund, ønsker igjen å representere Finland i Eurovision Song Contest. Hans bidrag «I Hate Myself For Loving You» er en av 30 låter som skal kjempe om det finske folkets SMS-stemmer i kampen om å bli en av tre som gå til delfinalene i januar sammen med de 12 artistene som allerede er klare.

geir_ronningGeir Rønning har allerede representert Finland en gang i ESC; nemlig i Kiev i 2005. Da deltok han med balladen «Why«, men greide ikke å kvalifisere seg til finalen. «Why» endte på en 18.plass i semifinalen med 50 poeng.

I tillegg til sin ene internasjonale deltagelse har Geir Rønning også deltatt i flere nasjonale finaler, både i Norge og i Finland. For å nevne noen få; I 1994 skrev han bidraget «Gi alt vi har» som Jahn Teigen fremførte til en 5.plass i Melodi Grand Prix. I 1996 stilte han selv i MGP med låten «Uten de«, som kom på en delt 2.plass, samt at han hadde skrevet bidraget «Jennina» som ble fremført av Stephen Ackles til en 5.plass. I MGP 2006 tok han seg til gullfinalen med duetten «Lost and Found» som han fremførte sammen med Jorun Erdal. De endte til slutt på en 4.plass.

Vi ønsker Geir lykke til i SMS-avstemningen som startet 1.oktober og avsluttes 15.oktober.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien