562 bud på Dansk bidrag 2010

mgp2010 Så kom dagen, hvor deadline for bidrag til  Dansk Melodi Grand Prix 2010 løp ut, og første melding fra DR (Danmarks Radio) er – at de har mottaket 562 bidrag, hvilket er litt mindre end dette året, hvor der modtoges 684 bud. Det er nu op til et hemmeligt nedsat udvalg, at finne frem de 6 bidrag, som skal videre til konkurrencen neste år – de 4 sidste bidrag op til de 10, er alle specielt indbudte kunstnere, som har mottaket wildcard fra udvalget.

claus christensen 2010 Blandt de navne som DR selv nevner at være blandt, der finner man sangeren og komponisten Claus Christensen, som i år deltok med sangen «Big Bang Baby» – sangen kom sig ikke videre fra første avstemning, og måtte dermed se sig hurtigt slået. Claus Christensen som stod bl.a. bag bidraget «Until we’re satisfied» med Kendra Lou i 2008, som endte på en 4. plass i finalen. I 2007 var han også på banen, da han stod bag komponeringen av det danske bidrag «Drama Queen» – som DQ stillede op med i Helsingfors, et bidrag som ikke kom sig fra semifinalen.

DQ alias Peter Andersen, er blandt andre som DR nevner i bunken, så kanskje han også kommer til at gøre come back i 2010, hvor han som sakt stiller med sang, men også byder sig til at fremføre den selv.

lisa petersen 2010-1 En anden mere ukjennt person er Liza Petersen (tv. på bild), den tidligere formand for den danske MGP-klup – hun havde et bidrag indsendt til MGP 2009, men blev dog ikke valgt til showet. Denne gang er der 2 bidrag sendt ind, et uptempo popsang & et rock bidrag – hun står bag teksterne, medens at 2 forskellige står som komponister, hvoraf den ene har deltaget 5 gange før i Eurovisionen, for 4 forskjellige lande.

Vanen tro, må man forvente at DR annoncerer de 10 valgte bidrag, når vi kommer ind i starten af det nye år – indtil da, er der bare at vebne sig med tålmodighet!

Kilde: DR.dk

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien