Kypros – jakten er i gang!!

kyproschristina_metaxaJakten på låten som skal representere Kypros i Oslo i mai er endelig i gang!! RIK, tv-selskapet på Kypros, har valgt samme fremgangsmåte som de to foregående årene; alle som ønsker kan sende inn bidrag, og vinneren kåres i en tv-overført nasjonal finale.

Fram til 27.november kan kypriotiske statsborgere og europeiske statsborgere bosatt på Kypros sende inn sine bidrag. Utenlandske statsborgere må imidlertid ha vært bosatt på Kypros minst de to siste årene for å kunne delta.

Disse skal så kjempe om seieren i en tv-overført nasjonal finale. Til forskjell fra i årets finale, da det kun var seerne som bestemte resultatet, vil det i 2010 være en 50/50-deling mellom seerstemmer og jury, akkurat som i den internasjonale finalen. Det er ingen krav til språket bidragene fremføres på, men sangene kan ikke være sendt inn til andre tv-selskaper for deltagelse i andre lands nasjonale uttagninger.

Når fristen for innsendelse har gått ut, vil en jury bestående av 7 personer nominere 20 av de innsendte bidragene, og 10 av disse vil til slutt utgjøre finalistene. Sangene skal ikke på noen måte offentliggjøres eller fremføres, helt eller delvis, før finalekvelden, verken på tv, i radio, over internett eller på annen måte.

I fjor var det Christina Metaxa (bildet) som representerte Kypros i ESC med sangen «Firefly«. Den endte med kun 32 poeng på 14.plass i den andre semifinalen, og kvalifiserte seg med det ikke til finalen.
Kilde;  esctoday
Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien