Sverige: Webjokerne klare

sverigeSøndag 4.oktober gikk fristen ut for innsending av bidrag til årets nyskaping i Melodifestivalen; Webjokeren. Og i dag kom nyheten om at det er 175 bidrag som er godkjent. Tilsammen ble det sendt inn  246 bidrag, men 71 av disse fylte ikke alle de kriteriene som var listet opp på forhånd.

De 71 bidragene som ikke ble godkjent ble fjernet fordi de enten a) opphavsmannen er enten tilknyttet et plateselskap eller har tidligere vært utgitt på plate, b) bidraget hadde for dårlig teknisk kvalitet (lyd/lys/bilde) eller c) bidraget kan oppfattes som støtende eller oppfyller ikke SVTs ordinære krav i regelverket for Melodifestivalen 2010.
Idéen med webjokerne er at publikum skal få være med og velge ut ett av bidragene som skal kjempe i delfinalene. Vi får imidlertid ikke høre webjokerne før 14.oktober, når alle 175 legges ut på svt.se. Fra da av og i en måned framover, til 15.november, kan alle svensker som ønsker det sende inn sine stemmer på SMS.
I Norge opplever NRK en enorm økning i innsendte bidrag denne gangen. I Sverige er utviklingen den motsatte. Fra 2004 har SVT mottatt mellom 3220 og 3440 bidrag, mens tallet for 2010 er nede i 2860, inkludert webjokerne.
mf09
På bildet over ser vi noen av artistene som deltok i Melodifestivalen 2009. Vil vi få et gjensyn med noen av disse i 2010 også?
Kilde; svt.se
Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien