Stephen Gately er død

stephengatelyFlere store nyhetssider over hele Europa melder søndag morgen at den irske popstjernen Stephen Gately brått har gått bort – kun 33 år gammel. Gately var for tiden aktuell med en gjenforening av sine gamle kompiser i Boyzone, og det er planlagt et plateslipp med en Greatest Hits i starten av uka.

I ESC-sammenheng huskes Gately fra 1997-finalen i Dublin, der Boyzone var ansvarlig for pauseunderholdningen. Samme år var også bandmedlem Ronan Keating programleder. Sammen delte de året etter vokalen på gruppas kanskje største hit, «No Matter What», en låt som var skrevet av Andrew Lloyd Webber og Jim Steinman.

Etter Boyzones oppløsning jobbet Gately for det meste på scenen i musikaler, blant annet nettopp med Lloyd Webber-oppsettinger. Han fikk også honnør for å ha stått åpen frem som homofil mens gruppa var på sitt største.

Gatelys død har blitt slått stort opp i flere britiske medier, og man leser at både Keating og de tre andre medlemmene umiddelbart har reist til Mallorca. BBC skriver at Gately sannsynligvis døde mens han sov, etter å ha vært en tur ute på byen lørdag kveld.

Vi på EscNORGE vil benytte anledningen til kondolere Stephen Gatelys partner, hans familie og venner i Boyzone.

Link: Boyzone: Offisiell side.

Kilder: NTB. wiki, BBC News, notw.co.uk

 

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien