Rybak ikke på lerretet i 2009

Storfilmen «Yohan», med blant annet Alexander Rybak på rollelisten, lar vente på seg. Tidligere annonsert premieredato 11. desember er nå flyttet til en foreløpig uviss dato i 2010.

rybakyohan

«Yohan – Barnevandreren», som er barne-/familiefilmens fulle tittel, er bygget på en forholdsvis ukjent og glemt æra i norsk historie. Unger fra det indre Sørlandet som vandret i opptil 20 mil for å jobbe hos mer velstående familier langs sørlandskysten på 1800-tallet (og faktisk også ut i det tjuende århundret).

Filmen har en enorm rolleliste – der tiåringen Yohan spilles av Robin Pedersen Daniel (14) fra Mandal. Rybaks rollefigur heter Levi, selvsagt en farende felespiller og sigøyner. Han er i filmen «sønn» av Raya – spilt av Aylar Lie(…)! Av andre store, norske navn finner vi Dennis Storhøi, Agnete Haaland, Morten Abel, Alejandro Fuentes – og en av Kristiansands egne, store sønner i Jens Olai Justvik.

Rybak er ikke den eneste norske MGP-deltakeren som figurerer på rollelisten. I følge den offisielle filmsiden medvirker også Andeas Ljones og Veronica Akelsen, med et lite forbehold siden listene varierer noe fra kilde til kilde.

Den store overraskelsen – og en sterk medvirkende årsak til premiere-forsinkelsen – er country- og filmstjernen Kris Kristoffersons medvirkning som den «gamle» Yohan.

EscNORGE vil komme tilbake med oppdatering på filmslippet så snart datoen er klar!

Offisiell side, bilder og kilde: http://www.yohan.noDel:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien