Nytt om EMA 2010

sloveniaRVTSLO – det slovenske TV-selskapet – har nå åpnet for bidrag til sin årlige EMA: Evrovizijska Melodija. Slovenia har vært det minst suksessfulle av de tre Balkan-landene som debuterte først (i 1993), og har kun to syvendeplasser fra 1995 og 2001 å se tilbake på.

sloveniaEMA har i variende former blitt arrangert hvert år siden 1996, og har til tider for kraftig kritikk for utvelgesessystemet. Juryer har de seneste årene nesten hatt all makt i konkurransen, men dette systemet ble forandret til 2008-utgaven.

Slovenia har i år sendt ut en åpen invitasjon for bidrag, og vil velge ut fjorten av disse som skal kjempe sammen i en semifinale. Trolig vil syv av bidragene gå til selve finalen, der ytterlige syv bidrag – spesialinvitert av RTVSLO – venter. I år meldes det om at bidraget skal være på slovensk.

Slovenia kom seg ikke til finalen i Moskva, der landet var representert av Qartissimo og «Love Symphony«. Låten fikk bare 14 poeng og endte på en 16. plass i sin semifinale.

Kilder: Esctoday, wiki

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien