Første artist klar for Oslo 2010 – Bulgaria

bulgariaÅrets bulgarske utvelgelse var en av historiens lengste, uansett land. For Oslo 2010 har landets tv-stasjon, BNT, valgt en helt annen fremgangsmåte. Fra å ha en «uendelig» rekke med innledende heat, semifinaler og til slutt en finale, har de denne gangen valgt å plukke ut artist internt.

En jury bestående av 51 eksperter fra Bulgarias musikkliv stemte over flere ulike artister, blant disse Poli Genova, Nora, Slavi Trifonov, Maria Ilieva, Lili Ivanova og Elitsa og Stoyan, som representerte Bulgaria i 2007. Vinneren av denne avstemningen ble Miroslav Kostandinov, bedre kjent under artistnavnet Miro.

miroDen videre gangen i utvelgelsen av bidraget som skal representere Bulgaria i Oslo er som følger; et finale vil avholdes, der Miro skal fremføre fem låter, fra fem ulike musikksjangere, fra etno til rock. Det er fortsatt ikke klargjort hvem det er som skal stemme i denne finalen, om det er seerne, en jury eller en kombinasjon av disse.

Miro, som er 33 år, er en av de mest populære artistene i Bulgaria. Han startet karrieren sin i 2002, som del av duoen Karizma sammen med Galia. De hadde stor suksess i fem år, fram til de kom på andre plass i den nasjonale finalen i 2007 med bidraget «Fool for you«, bak Elitsa og Stojan med «Voda«.

Etter dette ble duoen oppløst, og Miro satset på en solokarriere. Dette har vært meget suksessfullt, og han har hatt mange store hits i Bulgaria og områdene rundt. Blant hitsene hans kan nevnes «Niakoga Predi«, «Lose control«, «Avgust e septemvri» og «Call on Me«.

Kilde; esctoday

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien