Malta sliter

maltaPå grunn av en rettstvist mellom tv-selskapet og tidligere styremedlem i Malta Eurosong, Grace Borg, (bildet) er den første etappen av Malta Eurosong 2010 utsatt på ubestemt tid. I følge planene skulle prosessen starte tirsdag 9.november, men dette vil nå ikke skje. Det er foreløpig ikke kommet noen ny dato for når ting vil komme i gang. Rettstvisten handler om hvorvidt utenlandske komponister, tekstforfattere og artister skal ha mulighet til å delta i Malta Eurosong.

graceborgmaltasongTil tross for disse vanskelighetene benektes det fra sentralt hold i Maltasongs ledelse at den nasjonale utvelgelsesprosessen er i fare. Lederen for styret, Joe Dimech, uttalte nylig at tv-selskapet nå mottar juridisk bistand i forhold til hvordan en nasjonal uttagning kan finne sted.

Som vi har skrevet om tidligere skulle Malta Eurosong i år være en del av underholdningsprogrammet «L’Isfida». Dette programmet hadde sin første senging tidligere denne uken, noe som innebærer at tv-selskapet nå har det travelt dersom de vil gjennomføre sin utvelgelsesprosess som planlagt.

Vi følger utviklingen på Malta og kommer tilbake med ytterligere informasjon så snart vi vet noe mer!

Kilder; esctoday, escmalta

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien