MGP Lokal (og noe MGP nasjonal)

Arrangørstedene for delfinalene i Melodi Grand Prix teller ikke bare ned til selve TV-sendingene over nyttår. Man jobber også hardt for å involvere lokalsamfunnene, slik at MGP virkelig vil sette sitt preg på bygde- og bylivet i dagene og ukene før arrangementet.

mgplokal

Ett av disse tiltakene er MGP Lokal – en talentkonkurranse for unge i alderen 11 til 17 år som arrrangeres i delfinalebyene. Ti utvalgte skal gjennom en lokal finale, der fem igjen skal få opptre på MGP-scenen som en del av oppvarmingsshowet før selve TV-sendingene.

Skien og Sarpsborg er allerede godt i gang med påmelding og uttakning. MGP Lokal ble også arrangert i fjor, og videoer og bilder Bodø-seansen kan du se på Avisa Nordlands nettsider her.

mpg2010logo1

Når det gjelder selve MGP-finalene, har Skiens delfinale denne uka vært i søkelyset – da byen fikk tildelt tittelen «offsiel arrangørby» av Per Sundnes. En Sundnes som kunne si at «til Skien kommer det noen av landets beste låtskrivere og artister» som «regjerer hitslistene»(…).

Årets navn og artister blir i følge Sundnes offentliggjort i starten av desember måned.

Kilder: Sarpsborg Arbeiderblad, mgplokal.no, varden.no, NRK Telemark

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien