Eesti Laul 6.mars – oppdatert

estlandEesti Laul 2010 – Estlands nasjonale uttakning til ESC – har nå blitt satt til den 6. mars.

Det var lenge usikkert om Estland kunne delta i Oslo, men som tidligere meldt – ERR har fått stablet på beina en forenklet Eesti Laul ved hjelp av lån og sponsormidler. Ti bidrag vil bli valgt ut til konkurransen, og frist for innsendte kandidater er 7. januar. I følge årets regler for EESTI LAUL 2010 er det kun estiske statsborgere og personer som er folkeregistrert i Estland som kan sende inn bidrag.

UrbanSymphonyDen 11.januar vil en jury velge ut de ti bidragene som skal delta i finalen, og samme kveld vil titlene, låtskriverne og artistene offentliggjøres i et direktesendt program på ETV. I løpet av februar (ingen datoer er oppgitt enda) vil ERR slippe sangene på sine nettsider, i radio og på tv.

Det gjøres ingen endringer i stemmesystemet i finalen; to superfinalister velges først gjennom en kombinasjon av jury og telefonstemmer, mens det i superfinalen kun er seernes stemmer som avgjør.

Årets sjetteplass til Urban Symphony (bildet) med «Rändajad» i Moskva var en stor oppmuntring og en ubetinget suksess for det lille landet, som ikke kan skryte av spesielt gode resultater etter seieren i 2001.

Kilde: esctoday, etv.err.ee
Del:
Relaterte artikler