Hviterussland; Kort rapport fra første delfinale (oppdatert med linker til sangene)

hvite-russlandI går kveld ble den første av fem delfinaler avholdt i Hviterussland.

Det er fem sanger i hver delfinale, og fra hver av de fem delfinalene skal to bidrag gå til finale. Den ene sangen som skal til finale velges ut av en jury, og denne blir gjort kjent på slutten av hver delfinale. Den andre som kvalifiserer seg til finale er det tv-seerne som velger ut; den blir offentliggjort i neste program.

Bidragene som konkurrerte i den første delfinalen ble beskrevet på følgende måte;

1) Den første sangen heter «I don’t care» og ble fremført av Yuriy Waluk. Den beskrives som en «dance-pop-rock»-låt, og som tittelen indikerer, framføres den på engelsk. Den var ikke særlig populær blant jurymedlemmene, men publikum i salen likte den godt; juryen ga den 76 poeng, mens 95% av publikum likte den.

2) Den andre sangen fikk 77 poeng av juryen og 80% av publikum likte den. Jeg har ikke fått tak i noe navn eller tittel på denne, men det sies at den ligner på stilen til Alsou. Den karakteriseres som en «god rockeballade på engelsk». Tittelen på denne sangen er «The Youth«, og artisten heter Anton Rakšyn.

3) Sang nummer tre heter «Milaya«, og den fikk 81 poeng fra juryen, men blant publikum var det bare 71% som var positive til den. Den beskrives som en nydelig ballade som fremføres på russisk. Det var altså denne sangen som ble juryens valg til finalen.

4) Denne sangen var ikke populær verken hos juryen eller blant publikum; henholdsvis 77 poeng og 42%. Den beskrives som en «dårlig musikal-låt». Låten heter «Nobody But You«, og fremføres av Blahuš.

5) Den siste sangen i kveldens program heter «Bank«, fremføres av Ivan Babišcevic og er skrevet av Dyadya Vanya fra Hviterussland. Den fikk 80 poeng fra juryen, og 87% av publikum likte den. Denne låten karrakteriseres, og her må jeg bare sitere ordrett det som ble skrevet på escforum.net; «stupid trash song in russian from stupid composer Dyadya Vanya». Her er et eksempel på noe denne artisten har kommet med tidligere…vurder selv!

Nå er det altså tv-seerne som skal bestemme hvilken av de andre fire sangene som skal slå følge med «Milaya» til finalen. Hvis publikum i studio er representative for folk flest er det kanskje trolig at det blir sang nummer 1 som får den andre finalebilletten fra dette programmet; den fikk jo 95% fra publikum.

Jeg kommer til å oppdatere artikkelen med videoer så snart jeg finner dem.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien