Ikke noe tull for Spania i 2010

spaniaDet ble i dag bekreftet at Spania er med i Eurovision Song Contest 2010 i Oslo.  Etter at rykter om at enda en komi-artist ønsket å delta i Eurovision for Spania har de nå gått ut og sagt at dette ikke kommer til å være tilfelle.

«Baila El Chiki Chiki» til Beograd i 2008.n Internett-avstemninger, bidraget i 2008 og årets skandale under sendingen av semifinalen har satt Spanias ESC-rykte i dårlig lys. Spania ba om å få sende og stemme i semi 2 istedenfor semi 1 i årets ESC, men allikevel sendte de en tenniskamp istedenfor, noe som resulterte i en 66 min. forsinkelse.  Dermed kunne ikke seere avgi stemmer og det ble jurystemmer fra Spania som gjaldt. Dette skapte kontroverser rundt Spanias deltakelse, var de virkelig interessert?

Det ble også varslet sanksjoner, men deltakelsen i 2010 har ikke stått i fare. Spania endte på en 24. plass i finalen i 2009 med artisten Soraya og låten «La Noche Es Para Mi». Etter begredelige resultater de siste årene ble ingen videre imponert da spanjolene sendte Rodolfo Chikilicuatre med låten

Tidligere i høst har tv-personligheten Karmele Marchante gått ut og sagt at hun vil sende inn tre tulle-låter til Spanias nasjonale uttakelse i 2010. TV-kanalen har nå gått ut og sagt at tulle-bidrag ikke vil vies noen oppmerksomhet neste år. De ønsker nå å bidra med økt kvalitet i konkurransen og vil ha en god plassering igjen. Det er ventet at de vil komme med mer informasjon om ikke lenge.

Spania har vunnet ESC 2 ganger, men siste gangen var i 1969. Vi må helt tilbake til 1995 for å finne deres siste pallplass da låten «Vuelve Conmigo» kom 29 poeng bak vår egen Nocturne på en 2. plass. Her kan du se låten fremføres av Anabel Conde, som forøvrig deltok som baksanger for Andorra i 2005.

{youtube}ptIlPtfeWOY{/youtube}

Kilder: esctoday, wikipedia

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien