BHRT velger bidrag internt

bosnia-hBosnia-Herzegovinas nasjonale kringkaster BHRT kan bekrefte at de i år, som i fjor, vil velge sitt bidrag til ESC i Oslo internt. Utvelgelsen vil foretas av en spesialjury med direktøren for BHRT som overhode. Bidrag kan sendes inn til TV stasjonen fram til  20. desember og kun profesjonelle bosniske bidragsytere ønskes. Ingen utenlandske komponister/artister vil bli vurdert.

Vinnerbidraget blir presentert på Bosnisk TV den 7. mars i et TV show i beste sendetid. Bosnia & Herzegovina deltok i ESC første gang i 1993. Bosnia har deltatt med mange flotte bidrag siden den gang og deres beste plassering kom i 2006. Da sang Hari Mata Hari melodien «Lejla» fram til en 3. plass.

{youtube}Ci4SYh0Ib4I{/youtube}

I 2009 i Moskava ble Bosnia & Herzegovinas representert med nok en sterk låt, som dessuten var forhåndstippet som mulig vinner. I finalen ville det seg ikke slik og rockegrupp «Regina» sang «Bistra Voda» inn til en 9. plass.Vi krysser fingrene for at den Bosniske juryen velger nok et kvalitetsbidrag, et stempel landet så smått begynner å bli kjent for.

{youtube}nXgKxCz94zs{/youtube}

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien