Værterne er klar for MGP 2010 i Danmark

MGP Verter 2010

DR avslørede idag, hvem som besetter verts-rollerne ved Dansk Melodi Grand Prix 2010 – valget er fallet på Tv-/Radio-mannen Felix Smith & Sangerinnen Julie Bertherlsen, med hjælpende hender fra: Musiker, Tekstforfatter & Komponist Keld Heick, samt Tv-/Radio-legende, Kommentator & forfatter Jørgen de Mylius.

 

«Drømmeholdet» som DR har valgt at døpe dem, skal være med til at sikre en Dansk Grand Prix sejr, og med 4 så rutinerede personer, må man konstanterer at fundamentet i hvertfald bliver i orden. Blander man en populær vært, med en populær sangerinde – og krydrer det med en af de mest vinnene komponister i den danske MGP-historie, og med en af de mest garvede væreter, så har man som sakt et drømmehold! Ifølge pressemeddelelsen, melder DR: «Vi skal sende et nummer af sted til Oslo, der kan vinde. Derfor er linjen lagt: Kun det bedste er godt nok til at komme i betragtning til at repræsentere Danmark«.

Felix Smith & Julie Berthelsen

Felix Smith & Birthe Kjær MGP 2009 Felix Smith er i Grand Prix kredse kennt fra årets MGP, hvor han stod som vert sammen med Birthe Kjær, en blanding som viste sig at være vellidt af mange, både hvad humor og fremgangsmåden angår. Felix har udover vertsrollen i MGP, også været vert på Talent på DR de seneste 2 år, og sidst men ikke minnst, har han gjort sig som radio-vert på DR’s P3.

 

Julie Berthelsen Julie Berthelsen er Dansk-Grønlandsk av avstamning, og hun blev for alvor kennt, da hun blev nummer 2 i Popstars på TV2 tilbake i 2002 – hun blev hurtigt populær, og slog i lengden vinneren med mange mil. Julie har siden udgivet 4 solo-albums, og er elsket både i Danmark & i Grønland – hun har altid været et gigantisk fan av MGP, og vil ikke selv avvise, at hun en dag måske selv står på scenen i MGP, når tiden er riktig! Et par smaksbiter på Julie Berthelsens sang-talent: «Lige nu» & «Asasara«. Julie har før stået som vert, da hun gennem nogle år har været vert på Danmarks lengst kørende program, Julehilsen til Grønland på DR. (klip fra 2008)

 

I rollerne som hjelpene «skyts-engle», finner man som sakt Keld Heick & Jørgen de Mylius, 2 garvede personligheter inden for MGP, den ene som artist & vert, den anden som vert og kommentator. I fordums tid, var begge de herrer aktive personer når der var MGP, og har været med til at forme Grand Prixet som det engang var – nu skal de være med igen, hvor de skal bakke op om verterne, med fakta og anekdoter.

Keld Heick & Jørgen de Mylius

Keld Heick må vel betegnes som værende Danmarks svar, på Norges Rolf Løvland & Tysklands Ralf Siegel – han har leveret 31 bidrag til MGP, som er kommet i finalen, og ud av dem, er 9 stk. gået ud som vinnere, deri blandt finner man sange som «Disco Tango» & «Vi maler byen rød». Desværre for Keld Heick, har de bidrag han selv stod på scenen med aldrig vunnet, dog stod han bag Birthe Kjær på scenen i Lausanne 1989. Et av de mere populære hvor Keld selv var på scenen, er «Det vil vi da blæse på» fra MGP 1992, hvor han fremførte med konen Hilda, og gruppen Sweethearts. Keld har selv stået som vert i MGP, blandt andet i 1993, hvor han delte rollen med Kirsten Siggard.

 

Jørgen de Mylius kom frem i radioen allerede tilbage i 60’erne, og var personen, som brakte MGP tilbake efter de mørke år. 11 gange stod han som vert, og blev av Danskerne ikonet for MGP, og er det stadig den dag idag. Som kommentator på Eurovisionen har han dog været mere vedholdende, for 24 gange har han været plaseret i «sardin-dåserne» – og har givet viden og guidning til seere & lyttere gennem åerene, sidste gang var i 2003 i Riga. Ydermere på Grand Prix-fronten kan det nevnes, at Jørgen var dommer i den Internasjonale Jury helt tilbake i 1964, og har skrevet en bok om Melodi Grand Prix. Derutover var han vert på Danmarks nok mest populære program i 80’erne, Eldorado samlede nasjonen, med stjerner fra inn- & utland. 

MGP Verter 2010

Om det er «Drømmeholdet» som skal få Danmark på toppen af Eurovisionen igjen, vil tiden vise, men de har som nevnt ovenfor et gott fundament, og er alle 4 populære hos Danskerne i almindelighet – om det er nok til at skaffe mere end de 1.7 mio. seere, som fulgte MGP i år, det ved vi den 7. Februar, når finalen i Gigantium i Aalborg er ovre! De 10 tekstforfattere, komponister, sangtitler & ikke mindst artisterne avsløres av DR. den 12. Januar!

 

Kilde: dr.dk/grandprix & dr.dk/grandprix

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien