Latvia: Nasjonal finale 27 februar

latviaLatvias nasjonale kringkaster LTV, lanserte idag flere detaljer rundt sin nasjonale finale, Eirodziema. Det er store forandringer i vente for programmet, som er planlagt til å skje den 27 februar.

Latvias deltagelse i konkurransen var lenge usikker, men nå er det økonomiske på plass. Finalen går av stabelen i Ventspils.

Som nevnt ovenfor vil det være flere forandringer i reglene og programmets format. Kun latviske deltagere og sangskrivere kan delta. En annen forandring er at programmet er kortet ned til kun å vare en kveld.Ti sanger, som internt er valgt ut av LTV, skal konkurrere om å representere Latvia i Eurovision Song Contest 2010.

Av ti sanger, vil tre kvalifisere seg til en gullfinale. Fristen for å sende inn bidrag er 15 januar, og de ti heldige vil bli annonsert noen dager senere. Avstemningen vil være 50/50, slik som flere andre land har valgt å gjøre i sine nasjonale finaler.

Kilder:
1. esctoday.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien