escNorge anmelder Brekstad-låtene

Vi på escNorge er sikkert like forskjellige i musikksmaken som alle andre – men vi har en ting felles, og det er denne nesten udefinebare fascinasjonen for Melodi Grand Prix.

mgpbrekstad

I stedet for glødende internett-linjer og hamrende tastaturerer, har vi har bestemt oss for å gi hverandre frie tøyler til å gi dere vårt syn på årets MGP-låter. Her er Team escNorges anmeldelser av de syv finalistene til Brekstad/Ørland.

Les også om artister og låtskrivere i vår tidligere presentasjon.


Gaute Ormåsen (Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK )
Låt nr 1: Gaute Ormåsen – Synk eller svøm

Christian:

s2

Veldig rotete og masete sang uten en klar melodi. Dette tror jeg ikke noe på desverre. Men Gaute er populær og får nok stemmer, kanskje han kommer til siste sjansen.

Eivind:
s3
Forvirrende mollstemt sak – men allikevel er det et eller annet der som får meg til å lytte etter. Refrenget fester seg etter et par gjennomlyttinger, og det er et godt tegn. Kan nå finalen, i hvert fall siste-sjansen.

Martine:
s4
Gaute er en sjarmerende og søt artist. Sangen hans er ganske bra og jeg liker den. Dessverre har den nok ikke noe sjanse i eurovision, og tror nok det går ganske så dårlig i mgp også.

Alikevel gir jeg den 4 stjerner.

Michael:
s2
Ikke præcis min favorit indenfor musik, men bestemt heller ikke det værste som er hørt – til formålet MGP & ESC, tror jeg ganske enkelt ikke på sangen, og det samme gælder hvis jeg ser på den som et evt. hit-materiale. Men en ok sang, som måske vil gøre sig gældene overfor nogen, da den trods alt er tilpas anderledes.


Wivian:
s2
Denne hadde jeg håpet å like, for jeg synes Gaute er flink. Men tatt i betraktning hvem som har laget sangen er det kanskje ikke rart at jeg ikke gjør det; Jeg har til dags dato ikke likt en sang av Laila Samuelsen. Det blir for ensformig og jeg venter hele tiden på at det skal skje noe mer. I tillegg synes jeg stemmen til Gaute blir veldig «luftig» her, og det synes jeg ikke den kler. Men han er jo god live og har sjarm i massevis, så jeg tror det kan redde ham fra å bli slått ut.Lene Alexandra (Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK)

Låt nr 2: Lene Alexandra – PrimadonnaChristian:
s3
Denne låta er heller ikke helt min greie, veldig monoton og kjedelig melodi, men tror den tar seg videre til finalen da Lene Alexandra har mange fans og fordi det er den eneste låta med noe trøkk i compet.

Eivind:
s3
Rask sak med trøkk i rytme og bass som fenger. Blir for ensformig etter hvert synes jeg – og her er mye avhengig av fremførelsen. Tror ikke på direkte finale, men pluss for trøkket!

Martine:
s5
En sang som passer min smak perfekt. Denne var så bra at jeg har spilt den to ganger på rad. Meget bra. Om den har en sjanse i esc er jeg heller usikker på. Men tror nok denne går

til andre sjansen, eller finalen. Helst det siste. 5 stjerner.
Michael:
s3
Primadonna bør vel som udgangspunkt tiltale mange, ud fra at den er af den lettere genre, og lavet i dance-stilen. Jeg tror ikke at vi har en vinder her (sagt uden at kende alle bidrag), men muligheden for at gå til finalen, må ses som en god og oplagt mulighed. Folks kritik af Lene Alexandras sangfærdigheder vil jeg lade hende komme til gode, der er jo trods alt andre onkring i Europa, som har klaret sig fint, uden at være et pragteksemplar!
Wivian:
s1
«Primadonna» er akkurat som jeg forventet at den skulle være, og det er ikke veldig positivt. Dette blir for enkelt og billig, synes jeg. Lett pop kan være skikkelig bra, det, men det er ikke denne låten. Når vi i tillegg vet at Lene Alexandra ikke er verdens beste liveartist, så håper jeg at denne ikke kommer seg videre.


JOHNNY HIDE (Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK)

Låt nr 3: Johnny Hide – Rewind LoveChristian:

s2

Veldig retro og ikke min stil i det hele tatt. Synes låta blir alt for kjedelig og dette er da ikke noen vinnermelodi hverken i MGP eller i ESC. Hvordan har denne kommet med? Hadde forventet meg mere av Juilan Berntzen.

Eivind:
s4
Praktfull retro, mer 50-tall enn 60. Litt kjedelig arrangert, men finalens søteste refreng fester seg godt i mine øret. En joker, som jeg egentlig aner trygt plassert i Siste-sjansen, dessverre.

Martine:
s1

Som min svenske favorittartist (hvertfall en av dem) bestandig sier: «Jag kreks, det er så dårligt!» For dette er virkelig dårlig. Kjedelig og uinteressant. Hvem i NRK er det egentlig som har bestemt at denne skal være med? Nei nå går jeg til neste sang før jeg sovner.


Michael:
s1
«Back to the50’s» kan man vel sige, hvilket normalt ville kunne tiltale mig, men der magler noget «nyt» i den – hvis jeg ønskede at hører på 50’er musik, så findes der masser fra tiden, som tiltaler mig mere. Den ender derfor med at blive for monotom, «højdepunktet» kommer aldrig rigtigt frem.

Wivian:
s4
Dette synes jeg er kjempesjarmerende!! Jeg elsker 50-tallets amerikanske pop, og dette er jo midt i den blinken. Det er allikevel noe som mangler for at det skal være en full innertier, men det er ikke langt unna. Julian Berntzen har gjort en flott jobb som komponist og tekstforfatter, og Johnnys stemme passer dessuten denne låten perfekt. Alt i alt et meget bra bidrag.


BJØRN JOHAN MURI (Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK)

Låt nr 4: Bjørn Johan Muri – Yes ManChristian:
s2
Veldig intetsigende melodi, har ikke hitpotensiale overhode. Et langt gjesp er alt jeg kan si om dette.

Eivind:
s4

Litt spennende og annerledes. Liker stemmen – men er litt spent hvordan falsett-partiene vil bli i levende live. Denne låta er bra, men kanskje blir den for umiddelbar for folk flest? For meg er dette den ene av to favoritter i denne delfinalen.

Martine:
s4

Overrasket over denne! Postitvt overrasket (til en forandring). En veldig bra sang! Håper han synger like bra live! Denne var virkelig bra.

Michael:
s3

En dejlig frisk sang,men ikke just et mesterværk, og som man derfor kan frygte kommer til at falde igennem, når det endelig gælder – men sangen ligger lige for, at kunne blive en velspillet sang på radiostationerne, hvilket trods alt får min rangering lidt højere op. Helt klart en sang som kan vokse, og et bidrag jeg ser frem til at se & hører ved MGP – en god mulighed for en finaleplads kan måske ses her.


Wivian:
s5
Dette er favoritten min i denne delfinalen! Låten er nok for ”smal” til å vinne MGP, men for meg er dette en fin og moderne liten perle av en låt. Jeg er redd for at den kan ende opp med å dele ”Lovbugs”’ skjebne fra semifinalen i Moskva; en knallgod poplåt som blir for anonym i det store formatet ESC jo faktisk er. Bjørn Johans stemme kommer fullstendig til sin rett i denne sangen, og jeg håper virkelig vi får høre den igjen i Spektrum.


Elisabeth Carew  (Foto:Fredrik Arff/Dinamo/NRK)

Låt nr 5: Elisabeth Carew – RocketfuelChristian:
s3
Kul låt som sikkert vil få mange poeng fra den yngre garde. Mulig at den klarer å ta seg til finalen men dette er heller ikke helt min greie. Men den er i alle fall moderne, det skal den ha.

Eivind:
s2
Standard radiolåt som ikke gir meg noe som helst, som en dårlig kopi av adskillig mer kvalitetsbevisste amerikanske syngedamer. Egentlig kanskje ikke dårlig, men….

Martine:
s5

Og da var det dags for den andre overraskelsen. Liker denne også! Føler jeg gjentar meg selv nå, men denne var virkelig bra!

Michael:
s2

Sangen virker ikke på Youtube, så vurdering bliver ud fra de lidt over 20 sekundes smagsprøve – men Rocketfuel er nok den sang pt, som kommer til at tiltale flest generelt, men er ellers ikke en sang som vækker den store interesse hos mig. Ud fra det lille stykke, kommer den til at få en lunken modtagelse, med chance for en øgning i karakter, når hele sangen er hørt!


Wivian:
s2
Dette er jeg redd for at er et bidrag som kommer til å falle gjennom live. Det er i utgangspunktet en kul låt, som helt sikkert vil tiltale ungdommen. Den er den soleklare favoritten til min 7.klasse, og de liker vanligvis låter av Lady Gaga og Katy Perry… Jeg synes at den blir for ”hermetisk”; alle instrumentene høres ut som de kommer fra en boks. Og jeg vil nå en gang gjerne at musikk skal høres ”ekte” ut!


Maria_Haukaas_StorengLåt nr 6: Maria Haukaas Storeng – Make My Day

Christian:
s2
Semifinalens beste stemme men låta holder ikke. Den mangler trøkk og melodien er så kjedelig at man sovner. Dette var ingen verdig oppfølger til «Hold on be strong» og det er et mirakel om melodien tar seg til finalen.

Eivind:
s1
Maria, hvordan kunne du? Standard P4-ballade i 6/8 som faller som en hullete Mega-pose i restene av «Hold On Be Strong». Kjedelig, stillestående og platt.

Martine:
s3

Litt skuffende må jeg innrømme, men mest fordi jeg hadde store forventninger til Marias sang. Denne er litt svak, dessverre ikke på høyde med «hold on be strong».
Det blir bare tre skuffende stjerner til Maria. Dessverre.

Michael:
s1
Den store overrakelse, og ikke på den positive måde – jeg er mildest talt skuffet, sangen er ikke noget at skrive hjem om, og Maria Haukaas Storenga stemme kommer på ingen måde til sin ret. Bidraget kommer enten til at ryge i finalen på artisten, eller den falder direkte igennem på sangen – desværre for MHS, så tror jeg mest på det sidste!


Wivian:
s1 (3 hvis sangen hadde vært ”original”)
To ord ut i denne sangen tenkte jeg; ”Dette har jeg hørt før!” Etter ytterligere to takter gikk det opp for meg; ”Because You Loved Me” av Celine Dion. Jeg er fullstendig klar over at dette ikke møter kriteriene for plagiat, men det er så likt at det er pinlig… I og for seg ikke noe galt med sangen; spesielt versene er melodiøse og vakre. Refrenget synes jeg imidlertid er kjedelig. Maria leverer en prikkfri vokalprestasjon, og det gjør hun stort sett alltid live også. Men vi KAN ikke sende dette til ESC!


Keep Of Kalessin (Foto: Fredrik Arff/ Dinamo/ NRK)

Låt nr 7: Keep Of Kalessin – The Dragonpower
Christian:
s4
Er egentlig overrasket over meg selv men jeg finner dette bidraget mest interessant. Kanskje det er fordi det er noe nytt i disse sammenheng eller kanskje fordi jeg ble fasinert av refrenget. Tror likevel ikke det tar seg til finalen men kanskje til andre sjansen.

Eivind:
s5

Ja…! Et elsk eller hat-bidrag som jeg definitivt elsker. Kommer melodien(…) frem på scenen, blir det på finale på gutta! Rått!

Martine:
s1

Det her var bare forferdelig! Etter å ha hørt denne skal jeg drikke meg sansesløs full, og høre masse Carola låter. Forhåpentligvis glemmer jeg at jeg noensinne har hørt denne søpla her. Dessverre er det vel en del folk der ute, som har fått tillatelse av støttekontaktene sine til å ha mobil, og derfor er denne en liten joker. Jeg håper virkelig ikke den går til finale på bekostning av for eksempel Bjørn Johan eller Elisabeth. En ting er hvertfall sikkert: TV-en min skrus av når denne er på scenen på fredag.

Michael:
s1
Vi er SÅ langt fra min musik her, at vi næsten ikke kommer længere ud – Lordi fra Finland var på sin egen måde cool, men jeg er ikke sikker på, at jeg kommer til at sige det samme hér, når jeg har set dem optræde! En brat opvågning må jeg sige, men også beviset for at der er højt til loftet i konkurrencen, og det skal glædeligt accepteres – hvis jeg ikke skulle hører dem synge, og blot hørte melodien, ville jeg sikker synes bedre om bidraget, som ellers bare ender som larm. Skulle den uventet vinde, så må jeg sige «respekt» Norge!

Wivian:
s3
Dette synes jeg er kult!! Herlig at vi får med nye sjangere i MGP. Dette er skikkelig metal; ikke noe kvasi over dette, noe jeg vet mange var redd for på forhånd. Herlige gitarriff og den fantastiske trommisen Vyl driver låta og lytterne framover!! Jeg synes instrumentalpartiene og refrenget er best; versene blir litt rotete og vanskelige å få tak på.


Bilder, linker og musikk: © NRK.
mgpbrekstad

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien