Hør sangen til Sveits her

sveitsI kveld har SwissAward gått av stabelen og Michael von der Heide har presentert Sveits sitt bidrag til Eurovision Song Contest 2010. Sangen heter Il pleut de l’or og er en fransk poplåt med litt slager-takter.

Michael von der Heide har lenge hatt en drøm om å få delta i Eurovision Song Contest og han prøvde seg i 1999, den gang i Tyskland, der han kom på 6. plass med sangen «Bye Bye Bar». Han har vært i musikkmiljøet siden 1996 og har sluppet flere album. Han har sunget på flere språk, men valgte å delta i Eurovision med en fransk låt fordi Lys Assia og Celine Dion har vunnet for Sveits på akkurat dette språket. Sveits har som kjent 3 offisielle språk; tysk, italiensk og nevnte fransk.

Låten han deltar med heter «Il pleut de l’or» og det betyr «Det regner gull». Under kan du se fremførelsen fra SwissAward. Vi noterer at det er playback, men andre fremførelser som kan finnes på nettet viser at han er kapabel til å synge rent og pent.


{youtube}ZO8cROQadck{/youtube}

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien