Norsk kveld i OGAE Sweden

Logo: OGAE

Den svenske Melodifestivalklubben (OGAE Sweden) gjennomførte senhøstes i fjor et eget Norgestreff, som i det hele var viet til de norske MGP-vinnerne gjennom tidene: Fra Nora Brockstedt til Alexander Rybak.

norswe

Klubben gjennomfører to store sammenkomster i løpet av året, ett i oktober og ett i forbindelse med Melodifestivalen. Utenom dette har også klubben til vanlig to andre store aktiviteter i løpet av året – uten at medlemmene trenger å samles. I høst var temaet «Norgeträffen», der stemmene ble sanket inn fra fem byer i Sverige: Göteborg, Helsingborg, Linköping, Stockholm och Örebro.

Tidligere har blant annet Finland, Island og tredjeplasser(…) vært under lupen, men denne gang fikk de i alt 47 bidragene Norge har sendt til ESC gjennomgå, med dette resultatet:1. Alexander Rybak – Fairytale – 518 poeng
2. Maria Haukaas Storeng – Hold On Be Strong – 516 (Stockholms favoritt…)
3. Bobbysocks – La det swinge – 345
4. Elisabeth Andreassen – I evighet – 266
5. Charmed – My Heart Goes Boom – 243
6. Jostein Hasselgård – I’m Not Afraid To Move On – 224
7. Silje Vige – Alle mine tanker – 210
8. Secret Garden – Nocturne – 208
9. WigWam – In My Dreams – 175
10. Kate Guldbrandsen – Mitt liv – 142
11. Christine Guldbrandsen – Alvedansen – 139
12. Ketil Stokkan – Brandenburger Tor – 134
13. Ketil Stokkan – Romeo – 127
14. Jahn Teigen – DoReMi – 119
15. Elisabeth Andreassen & Jan Werner Danielsen – Duett – 111

Hele resultatet kan du les på Melodifestivalklubben egne sider her.
Stiftet i 1985 har den svenske OGAE-klubben i dag 422 medlemmer. Leder Jens Johansson forteller til escNorge at de forventer at rundt 200 tilhengere vil reise til Oslo i mai – og at de får god drahjelp og støtte fra den norske MGP-klubben.

Takk til Jens Johansson og klubben for velvillig info.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien