De 5 siste på Island

songvakeppnin2010_normalDa er de siste fem bidragene i Söngvakeppni Sjónvarpsins 2010 klare, og her må man kunne si at det er litt av hvert. Sangene kan høres på RÚV sine nettsider, HER.

Etter at opphavspersoner og artister var offentliggjort skilte det seg raskt ut to team som storfavoritter; i tillegg til «One More Day» med Jógvan ble nemlig Örlygur Smári og Hera Björk antatt å være en sikker vinnerkandidat. Og etter å ha hørt låten ser jeg jo at mange vil komme til å like denne.

Her kommer min vurdering av bidragene som skal konkurrere i tredje og siste, og svakeste, delfinale nå på lørdag. Read More

herabjorkDen første låten som skal i ilden er akkurat «Je Ne Sais Quoi» med Hera Björk (bildet til høyre) . Den er som sagt skrevet av henne selv og Örlygur Smári, som er mannan bak blant annet «Tell Me» fra 2000 og «This Is My Life» fra 2008. Hera Björk selv er en dreven ESC-artist, som kom på 2.plass i Danmarks Melodi Grand Prix i fjor, og koret bak Yohanna i Moskva.  Årets forsøk er en europop/dance-låt som ikke er ulik «This Is My Life» eller noe Kate Ryan kunne kommet med. Dette er en låt som nok helt sikkert vil ta seg til finalen fra denne delfinalen, som jeg anser som den svakeste av de tre, men jeg tror ikke den vil gå helt til topps den 6.februar.

steinarrNeste bidrag ut er Sjonni Brinks (bildet til venstre) andre bidrag i årets konkurranse. Han hadde ikke stor suksess i den første delfinalen, der han ble slått ut med låten «You Knocked Upon My Door». I denne delfinalen er det bidraget «Waterslide» som skal til pers. Dette er en nokså kul, slentrende låt som er en blanding av litt pop, litt blues, litt country, litt Beatles-takter…alt i alt en morsom låt. Helt til han synger la-la-la-la-la det siste minuttet omtrent; da faller den helt igjennom hos både meg og andre jeg har spilt den for.

Sang nummer tre er «Every Word», av og med Steinarr Logi Nesheim. En rytmisk mid-tempo låt som nok vil få mange til å trampe eller gynge takten, men jeg tror nok at den vil bli litt for anonym i denne sammenhengen. Men med en god fremføring på lørdag er det ikke helt umulig at islendingene vil stemme denne til finale. Jeg har imidlertid ikke store troen på det…

Kveldens første ballade er «Þúsund stjörnur» som fremføres av Arnar Jónsson. Arnar er en relativt ukjent artist på Island, men hvis han leverer en bra live-fremføring på lørdag kan dette bli riktig vakkert. Sangen er en heller tradisjonell ballade; ikke noen voldom oppbygning utover i sangen, selv om det er en viss stigning. Men det jeg liker best med dette bidraget er at det fremføres på islandsk, men det holder dessverre ikke.

annaDen siste sangen ut i årets utgave av Söngvakeppni Sjónvarpsins, «Komdu á Morgun til Mín», er en nydelig liten blues-jazz-soulballade, som er min absolutte favoritt i denne delfinalen, forsåvidt i hele startfeltet. Den er altfor stillferdig til å ta seg til finale, men det er denne sangen jeg kommer til å spille i ettertid. Det er Anna Hlín (bildet til høyre) som fremfører denne perlen, som hensetter meg til røykfylte bluesjazzklubber i USA på 20-og 30-tallet. Utsøkt stemningsfullt!!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien