Jostein Pedersen i hardt vær

Tidligere NRK-kommentator i ett tiår, Jostein Pedersen, opptar tirsdag store oppslag i flere medier. Pedersen, som i flere år har jobbet som freelancer, er visstnok tatt av plakaten som sommervert i NRK Bodø etter å ha kritisert MGP-nestor Per Sundnes blant annet i VG-bloggen direkte under delfinalen forrige lørdag.

I følge VG og Aftenposten skyldes kanseleringen av Josteins avtale, at han gjentatte ganger skal «ha gått i strupen» på Sundnes – og NRK har nå sett seg lei på stadige spark bak av MGP-sjefen.
psjp

Jostein Pedersen har alltid vært kjent for sine meningers mot, og noe av kritikken mot Sundnes har vært gjentakende faktafeil og dårlige programleder-egenskaper.

Distrikssjef Grethe Gynnild Johnsen i NRK er klar nok:

– Det står selvsagt enhver fritt til å kritisere NRK i det offentlige rom. Det skulle bare mangle, men ethvert ansettelsesforhold til NRK krever en viss respekt for sin arbeidsplass, og ikke minst til sine kolleger.

Skriveriene i dag minner noe om da Pedersen ble tatt av som kommentator i 2006, da det også gikk rykter om «motsetninger» internt i statskanalen.
Jostein Pedersen har siden vært fast VG-blogger under ESC-finalene, hatt sine egne show quiz. Og han har også velvillig bidratt med informsjon til våre egne sider.

Vi på escNorge velger å la oppslagene tale for seg selv, men vil samtidig be våre lesere lese mellom linjene…
Kilder: NRK, Aftenposten, VG
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien