A1 til finalen sammen med Didrik (live oppdatert)

didriklive

Klokken 19:55 begynner den tredje og siste delfinalen i Melodi Grand Prix 2010, denne gangen fra Skien. Fra start til slutt kan du følge delfinalen live her i denne artikkelen.


Og vi er i gang fra Skien fritidspark! Marte og Per tar oss som vanlig imot, vi har jo blitt godt kjent med denne duoen nå. Marte er forresten veldig flott kledt ikveld, og de bringer frem det beste i hverandre.

1. Mira Craig – I`ll take you high (escNorges snittkarakter: 3,14)

Kveldens første håpefulle, Mira Craig, trenger ingen nærmere introduksjon. Her hjemme har hun vært aktuell som dommer i x faktor. Der ute i Europa er hun mest kjent for å ha skrevet Norges bidrag til Eurovision Song Contest 2008 i Oslo, «Hold on be strong». Miras sang «I`ll take you high» er selvskrevet, og er en r&b ballade, typisk Mira i sjanger.

Mira stiller i kveld i en hvit kjole(minner om en brudekjole), som er festet til et gigantisk slør. Vokalen er det overhodet ingenting å si på. Sterkt og en mektig fremførelse. Litt av en åpning på den siste delfinalen. Og i den siste delen løftes hun opp av en heis! Jaja mensann.


2. Fred Endresen – Barracks of the hills (escNorges snittkatakter: 2,71)

Neste deltaker på scenen nå. Fred Endresen, mest kjent for sin deltakelse i mgp ifjor med Publiners. I år stiller han solo med «Barracks on the hill».

Er vel ingenting å si på fremføringen her heller. Blekner litt i forhold til Miras briliante åpning. «Barracks of the hills» er en fengende country låt, som er litt rocket. Koreografien til denne er kanskje litt merkelig. Minner litt om High school musical.
3. Belinda Braza – Million dollar baby (escNorges snittkarakter: 2,0)

Belinda Braza, relativt ukjent også. Hun stiller med en sang skrevet av Maltas «Orakel» Gerard James Borg.

Sangen er en moderne disko låt. Belinda er flink til å fremføre denne, og løfter den en del faktisk. Stemmen hennes er kanskje litt svak, men det tar hun igjen ved hjelp av koreografien, som passer bra til sangen. Dessverre konkluderer ihvertfall jeg med, at denne sangen går litt i glemmeboken.


4. Didrik Solli Tangen – My heart is yours (escNorges snittkatakter: 4,57)

Nestemann er den største favoritten i kveld. Didrik Solli Tangen stiller også med på hjemmebane. Sangen «My heart is yours» er skrevet av svenske Fredrik Kempe, som står bak fjorårets vinner av melodifestivalen «La voix». Den andre sangskriveren er ikke ukjente Hanne Sørvaag. Hun skrev fjorårets melodi til gruppa Velvet Inc. Hun har også skrevet Tysklands 2008 bidrag til Eurovision Song Contest.

«My heart is yours» er en ballade i samme klasse som «You raised me up». Hele nummeret starter med Didrik som står alene i mørket og synger, kun opplyst av et eneste lys. Han er flott kledt i dress for anledningen. Didrik har en mektig stemme som gir dette nummeret ordentlig magi. Scenen ser fantastisk ut! Dette er ekte magi, tårevekkende! Dette må være finaleplass!? Fantastisk. Didrik innfridde til de grader.
5. The diamond – European girl (escNorges snittkarakter: 1,71)

Klart for et bergensk boyband nå. Håkon kjent fra en eller annen idol runde på TV2 er artisten her. Gruppen har klart å skape blest om seg selv i forkant ved å kaste ut av seg syrlige kommentarer til sine konkurrenter. «Hyggelig» å se at dem er oppegående etter runden med omgangssyken som dem har hatt. De stiller med sangen «European girl».

Dette er en dårlig og evigrepterende sang. Kan kanskje bli farlig på grunn av det evigrepterende refrenget, som dessverre fester seg. Merker på stemmen til Håkon at han ikke er helt frisk nei. Uff dette var et ikke bra nummer syns jeg, med ballonger og det hele. Virker veldig teit.
6. Karoline Garfjell – Tokyo night (escNorges snittkarakter: 3,0)

Neste er Karoline Garfjell også kjent fra en eller annen idol runde. Sangen er skrevet av artist Aggie Peterson, en kjent artist i det «elektroniske miljøet» innenfor musikken.

Sangen «Tokyo night» er, ja, du har vel skjønt det elektronika. Nok en sang løfter seg på scenen, Karoline synger denne fint, og koreografien er også bra. Bakgrunnsdanserne minner forresten om Christine Koht, hehe. Ikke helt typisk mgp dette bidraget, som Karoline selv sa i postkortet. Leverer helt ok, men vet ikke om det holder for å komme seg videre.
7. A1 – Dont wanna loose you again (escNorges snittkarakter: 3,71)

Norsk/Britisk guttegruppe nå. Sangen «Dont wanna loose you again» har A1 skrevet selv med hjelp av David Eriksen. Ved siden av Mira craig er de vel de mest kjente i Norge i denne runden av mgp. Christian har jo prøvd seg som låtskriver i mgp før. Han skrev andreplassen i 2008, og Charite sin sang ifjor.

Minner om deres andre singel «I take you home». Guttene har jo utseendet med seg, og kommer seg sikkert videre på bare det. De er gode vokalske, og sangen sitter lett i øret. Dette går nok hjem hos både fjortisene og ungdommen. En flott avslutning på årets beste delfinale i mgp.


Det faste pauseinnslaget til søte Ian nå.

Resultater:

Til siste sjansen neste lørdag:

Mira Craig «I`ll take you high»

Karoline Garfjell «Tokyo night».

Til finalen i Oslo Spektrum:

A1 «Dont wanna loose you again»

Didrik Solli Tangen «My heart is yours»

Del:
Relaterte artikler